16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

AKCIJA GRADSKOG SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Sedišta za najmlađe sugrađane

Roditeljima najmlađih Šapčana prošle srede je u Centru za stručno usavršavanje, podeljeno 50 dečjih auto sedišta. Sedišta je obezbedio Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca sredstvima opredeljenim Programom za rad Saveta za ovu godinu.

Pre podele sedišta roditeljima je održana obuka za pravilno korišćenje sedišta, a dobili su odgovore i na najčešće nedoumice po ovom pitanju.

-Roditelji su mogli da na našoj Fejsbuk stranici pogledaju uslove kako da konkurišu za auto sedišta. Vodili smo se i time da kreće sezona godišnjih odmora kada su roditeljima najpotrebnija sedišta, da bi deca bila što bezbednija u prevozu. Roditelji su na edukaciji saznati koliki je značaj auto sedišta za decu, kao i neke stvari o kojima nisu razmišljali kao bitnim. Naši najmlađi sugrađani su prepoznati kao jedna od najosetljivijih kategorija učesnika u saobraćaju i ova edukacija i sedišta su od velikog značaja za njihovu bezbednost, rekla je Sandra Mićić iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Foto: "Glas Podrinja"


Roditelji su saznali na koji način najefikasnije da koriste sedište u zavisnosti od uzrasta deteta, značaj pojasa, kao i zašto je važno da decu adekvatno prevoze i na kratkim razdaljinama.

-Grad Šabac podržava rad gradskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju. Veoma nam je značajno što su njihove programske aktivnosti najviše usmerene ka edukaciji, prevenciji i obrazovanju različitih učesnika u saobraćaju, počev od najmlađih. Ova edukacija je upravo usmerena ka edukaciji roditelja i naših najmlađih učesnika u saobraćaju. Podela sedišta će doprineti da prevoz dece bude bezbedan, jer je to najznačajnije, rekla je članica Gradskog veća Jelena Milošević i istakla da će grad i ubuduće podržavati ovakve i slične aktivnosti.
M.M.

Najnoviji broj

29. februar 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa