16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

VOZNI PARK KOCELjEVAČKOG DOMA ZDRAVLjA UVEĆAN ZA SANITET I KOMBI VOZILO

Za bolju zdravstvenu uslugu

Zahvaljujući donaciji Ministarstva zdravlja vozni park koceljevačkog doma zdravlja bogatiji je za jedan sanitet i kombi vozilo namenjeno za prevoz dijalizanata koji su nedavno stigli u ovu ustanovu.

Prema rečima direktorke dr Verice Sofranić ova donacija, čija je vrednost oko 9,5 miliona dinara, je od velikog značaja kako za zaposlene tako i za pacijente.

-Mi smo do sada imali dva saniteta. Jedan je dobijen u decembru 2009.godine i prešao je preko 395 hiljada kilometara. Drugi smo dobili u aprilu 2015.godine koji je prešao oko 235 hiljada. Mi svakodnevno prevozimo naše pacijente do Šapca na dijalizu pa nam je u tom smislu od velikog značaja dobijanje kombi vozila za prevoz ovih pacijenata. Imamo građane koji su iz okolnih sela udaljenih po 20 i više kilometara i ide se po njih, voze se u bolnicu i vraćaju. Ja sam zaista prezadovoljna ovim donacijama i nadam se da će i građani biti. Osim što se prevoze do Šapca svakodnevno obavljamo prevoz naših pacijenata do Beograda, u Slankamen, Banju Koviljaču, Valjevo- istakla je dr Sofranić.

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu u Dom zdravlja Dr Darinka Lukić u Koceljevu stigla i značajna oprema kojom će biti obezbeđena bolja zdravstvena usluga i ocenila da nadležno ministarstvo nikada ranije nilo ulagalo u zdravstvo kao što to čini sada.

-Mi smo dobili i rendgen aparat koji očekujemo da počne sa radom. Čekamo još samo da dobijemo licencu. Inače sve je opremljeno, tako da očekujem da ćemo uskoro krenuti i sa radom rendgen aparata- najavila je direktorka ustanove.

Pristigla donacija je još jedna potvrda da je saradnja ustanove i lokalne samouprave sa institucijama na državnom nivou dobra.

-Dobra saradnja opštine sa domom zdravlja, sa nadležnim ministarstvom zdravlja, doprinosi da svakodnevno ojačavamo postojeće kapacitete ove ustanove. Ova dva vozila, sanitet i kombi, su dodatno osnaživanje potreba koje su neophodne za svakodnevno neometano funkcionisanje doma zdravlja. Ova vozila su neophodna za komforan i bezbedan prevoz pacijenata od Koceljeve ka drugim ustanovama, sekudnarnim ili tercijalnim- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić i dodao da će ova donacija prvenstveno olakšati posao zaposlenima u domu zdravlja, dok će pacijenti imati benefit u smislu značajno sigurnijeg prevoza.

-Nadamo se da će ovi saniteti u narednom periodu što manje voziti, da će nam stanovništvo biti zdravije, jer radimo svim mogućim preventivnim i savetodavnim načinima, nastojimo da ljudima omogućimo i obezbedimo što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i pristup zdravstvenoj zaštiti, ne samo u okviru našeg doma zdravlja, već i u drugim zdravstvenim centrima- poručio je Ilinčić.

Važno je da, kada je neophodna adekvatna reakcija zdravstvenog sistema, on bude u mogućnosti da je pruži, da pomogne i zbrine ugrožene i obezbedi maksimalnu zdravstvenu zaštitu pacijentima. Prema rečima nadležnih, to je moguće isključivo ukoliko su ustanove poput koceljevačkog doma zdravlja opremljene savremenim aparatima, sanitetskim vozilima i ako u njima radi stručno i osposobljeno osoblje.

Zato se u lokalnoj samoupravi, kako kaže predsednik opštine, trude da zaposle sve medicinske radnike iz ovog kraja, jer “samo mladi mogu obezbediti budućnost i Doma zdravlja i koceljevačkog kraja”.
V.Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa