16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

MINISTARSTVO ZA BRIGU O SELU DONIRALO OPŠTINI KOCELjEVA NOV MINI BUS

Bezbedan prevoz učenika

Na veliku radost đaka, roditelja i zaposlenih u Srednjoj školi u Koceljevi ubuduće će se prevoz srednjoškolaca do škole i nazad obavljati novim vozilom, bezbednijim i udobnijim od onoga kojim je to do sada činjeno.

Nedano je stigao mini autobus koji je koceljevačkoj lokalnoj samoupravi doniralo Ministarstvo za brigu o selu.

-Što se tiče škole i što se tiče uslova za sve đake, trudimo se da damo neki svoj maksimum kako bi omogućili što kvalitetnije, što bolje školovanje svim đacima sa teritorije naše opštine. Jedan vid te podrške je i ovaj autobus koji smo uspeli da obezbedimo u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu, prvenstveno za potrebe Srednje škole, kako bi naši školarci iz udaljenih mesnih zajednica bezbedno, sigurno i udobno mogli da dođu do škole i vrate se svojim kućama. To znači da će upotreba ovog autobusa biti u funkciji tokom cele godine prvenstveno za prevoz đaka, naših srednjoškolaca. Naravno, kontrolisano će biti korišćen i u druge svrhe- istakao je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

On je podsetio da koceljevačka opština ima razuđen tip naselja, da su pojedina sela udaljena i više od dvadeset kilometara od centra opštine, te da je zato autobus namenjen za prevoz đaka od velike koristi za decu i njihove roditelje.

-Pored toga što ćemo na ovaj način dodatno osnažiti našu srednju školu, obezbedićemo kvalitetne uslove za bezbedan prevoz svih đaka na teritoriji naše opštine što je od velike važnosti- dodao je Ilinčić i izrazio zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu čija je donacija vredna oko sedam miliona dinara.

Autobus će, prema njegovim rečima, služiti onima kojima je potreban, a to su deca.
-Sigurni smo da će se u njemu bezbedno prevoziti i osvajati nove nagrade, kao što su to činili i do sada. Velika sredstva smo do sada izdvajali iz budžeta za prevoz učenika. Na ovaj način ćemo smanjiti te troškove koja smo imali zahvaljujući vozilu koje smo dobili i taj novac ćemo moći da koristimo za neke druge stvari, za đake i stvaranje još boljih uslova obrazovanja na području naše opštine- poručio je predsednik ove lokalne samouprave.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa