16. jun 2022.16. jun 2022.
drugi u Srbiji – VK Sava 2006 (foto: VK Šabac fb)

drugi u Srbiji – VK Sava 2006 (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: GODIŠTE 2006

Šapčani vicešampioni Srbije

Nova medalja za mlađe kategorije šabačkog vaterpola. Posle bronze u Kupu, 2006. godište napravilo korak napred u Prvnestvu Srbije. Trijufi u Šapcu, zlato odneo poraz u polufinalu. Slede 2008, 2010. i 2011. godište
Vaterpolisti Save rođeni 2006. godine i kasnije napravili su korak napred u odnosu na Kup Srbije u svojoj uzrasnoj kategoriji i sa Prvenstva doneli srebrno odličje, plasiravši se odmah iza neprikosnovene beogradske Banjice. Imali su priliku Šapčani da se bore pred domaćom publikom i motivisanost su iskazali u svakom minutu, što je izabranicima trenera Nemanje Ličanina i Bojana Bogićevića na kraju i donelo visok plasman.

Na finalnom turniru na Gradskom bazenu u Šapcu, Sava je nadigrala Singidunum prvog dana rezultatom 13:8, potom je u drugom kolu savladan Bečej 18:11, čime je osigurano odličje, a kojeg će sjaja biti rešavano je u poslednjem kolu. Banjica je igrala takođe bez greške i zahvaljujući tri preneta boda više od Šapčana sa polufinalnog turnira imala je zlato u ruci, dok je u velikom derbiju Sava savladala Novobeogradkse vukove 13:11, prestigavši ih tako na tabeli i obezbedivši poziciju dva.

Novo srebro u kolekciji (foto: VK Šabac)


Bronzu su zaslužili igrači Novog Beograda, Singidunum je četvrti, Bečej peti, Partizan šesti u konačnom poretku. Put do srebra je Šapčane vodio kroz polufinae regiona, finale regiona, polufinale i finale na državnom nivou. Reč je o generaciji koja je prethodne sezone bila vicešampion Kupa i trećeplasirana u Prvenstvu, ali je nastupala pod imenom Šabac. Kako je značajan broj momaka ove sezone dobio priliku u prvom timu VK Sava, a propisi ne dozvoljavaju nastup za jedan tim u mlađim kategorijama, drugi u seniorskoj konkurenciji, sada nastupaju pod imenom Sava.

Slede prvenstvena nadmetanja za 2008. i 2010. godište, koji brane titulu, odnosno treću poziciju, a ovog leta takmičarski debi imaju i momci rođeni 2011. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa