23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KAMPANjA GRADSKOG SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA I MOTO KLUBA “ČIVIJA” USMERENA NA VOZAČE DVOTOČKAŠA

Gledaj da te vide

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca u prostorijama Moto kluba “Čivija” sproveo je kampanju namenjenu vozačima dvotočkaša pod nazivom “Vidljivo je bezbedno”. Kampanja pod sloganom “Gledaj da te vide” ima za cilj da poveća bezbednost vozača motocikala i bicikala, kao jedne od najugroženijih kategorija u saobraćaju.

-Od početka godine imamo jednog poginulog vozača motocikla na teritoriji grada i dva na teritoriji okruga. Zbog toga smo pojačali kampanju za veću bezbednost u saobraćaju naših motociklista. Kampanja koju realizujemo finansirana je sredstvima Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca, odnosi se na vidljivost motociklista i biciklista u saobraćaju, navela je Katarina Tadić, sekretar gradskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju.

Foto: "Glas Podrinja"


Motociklisti MK “Čivija” svaku priliku koriste kako bi podizali svest o bezbednoj vožnji, kako svojim kolegama, tako i vozačima drugim vozila. Motociklistima se skreće pažnja na važnost korišćenja zaštitne opreme i poštovanje saobraćajnih propisa, a vozačima četvorotokaša na značaj gledanja u retrovizor i poštovanja prednosti prilikom skretanja.

-Mi smo nevidljivi u saobraćaju. Apelujem na sve vozače da obrate pažnju na nas. Moto sezona je loše počela po motocikliste. Imali smo više teških saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada. Drugi učesnici u saobraćaju treba da budu odgovorniji i prema sebi i prema nama. Rizične situacije u koje dolazimo kad sednemo na motor mere se po jednoj vožnji i uvek ih bude nekoliko. Mi smanjujemo rizike svojim odgovornim ponašanjem i iskustvom, ali ne možemo sve da predvidimo. Trudimo se da svoje znanje prenesemo mladim vozačima. Organizovali smo i sa Agencijom za vezbednost saobraćaja poligone gde smo naše mlađe članove dovodili da nauče neke stvari u bezbednom okruženju i da znaju kako da odreaguju kada se u takvoj situaciji nađu na drumu, kaže Bojan Radukić iz MK “Čivija”.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa