23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dan promocije sporta za osobe sa invaliditetom

Podrška je važna

Uz organizatore, Sportski saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca, Udruženje distrofičara Mačvanskog okruga i Udruženje “Iskra”, podršku su učesnicima pružili bajkeri iz Šapca, Loznice, Vladimiraca, srodna udruženja, kao i brojni prijatelji i saradnici
Dan promocije sportova za osobe sa invaliditetom, akcija “Podrška je važna” priređena je za vikend na Starom gradu kao vid promocije različitih aktivnosti koje pripadnici ove populacije imaju dostupne u svim okruženju. Poseban akcenat je bio na najmlađima.

Kako je kazivao slogan, uz organizatore, Sportski saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca, Udruženje distrofičara Mačvanskog okruga i Udruženje “Iskra”, podršku su učesnicima pružili bajkeri iz Šapca, Loznice, Vladimiraca, srodna udruženja, kao i brojni prijatelji i saradnici.

-Divno je uz prijatelje provesti popodne, ali uz druženje napravili smo značajne korake. Promovišući sport, zainteresovali smo ljude, tri nova člana su se javila za trening, dogovorili smo podršku prijateljima iz Loznice da pokrenu ovaj vid sporta u svom gradu - ističe sekretar SSOI Šabac Slavoljub Avdić i dodao da su vrata za sve zainteresovane otvorena.

-Utorak i četvrtak edukacija psihomotorike u Sokolani, sredom i petkom je razvojna motorika, odnosno školica sporta, dok je subotom i nedeljom baskin u sali OŠ „Janko Veselinović“. Sve je potpuno besplatno i otvoreno za sve, bez starosnih ograničenja.

Uz druženje na Starom gradu, bajkeri su organizovali i mini defile u čast prijatelja i organizatora.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa