6. avgust 2009.6. avg 2009.
ODRŽAN 40. JUBILARNI MARATON „JARAK ““ ŠABAC“

ROK KERIN UBEDLjIV NA CILjU

Jubilarni četrdeseti maraton, održan je u nedelju. Na gradskoj plaži “Stari grad“, nekoliko hiljada Šapčana, dočekalo je na cilju pobednika ovogodišnje “Trke mira“, Slovenca Roka Kerina, koji je i prošle godine pobedio na šabačkom maratonu.
Dvadesetšestogodišnji pobednik, nije imao ozbiljniju konkurenciju ove godine. Još na samom startu, u Jarku, odvojio se za oko jedan kilometar ispred ostalih plivača. Stazu dugu skoro 19 kilometara, preplivao je u vremenu 2 sata, 50 minuta i 52 sekunde.
- Zadovoljan sam, od početka sam vodio trku. Od kada sam počeo da plivam maratone u Šapcu, ovde se osećam kao kod kuće. Sve je lepo, jedino se nadam da će sledeće godine ponovo biti organizovan i FINA maraton, i da ću imati jaču konkurenciju, istakao je pobednik Kerin, neposredno po izlasku iz vode.
Rok Kerin je do cilja stigao 13 minuta pre drugoplasiranog Čeha Josefa Kučera. Treći je stigao Cvetan Jordanov. Na ovogodišnjem maratonu učestvovale su dve žene, a prva u toj konkurenciji je Lenka Sterbova iz Češke, koja je u ukupnom plasmanu bila četvrta...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa