23. jun 2022.23. jun 2022.
Napušteni blistali i osvajali šarmom
ŠTIŽENICI UDRUŽENjA “PRAVO NA ŽIVOT” UČESNICI “ROJALOVOG” PET HEPENIGA

Napušteni blistali i osvajali šarmom

Pet hepening (Pet happening) u organizaciji Rojal Kanin Srbija (Royal Canin) organizovan je u subotu u Velikom parku u Šapcu. Ljubitelji životinja mogli su sa svojim ljubimcima da uživaju u različitim sadržajima. Organizovana je revijalna izložba pasa i mačaka, na kojoj su dobrodošli svi, bez obzira na to da li su rasni ili ne. Deca su crtala ljubimce. Dr vet. med. Tamara Vešić govorila je o odgovornom vlasništvu, dreser Slaviša Mašić o dresuri, dok je Slađana Mašić, grumerka, ulepšavala ljubimce.



Nagrade su dobili svi učesnici, a nekoliko šabačkih pet šopova takođe je darovalo poklone.
Na događaju je učestvovalo udruženje volontera “Pravo na život” koji pomažu uličnim, ali i psima u gradskom Prihvatilištu. Predstavnica udruženja Vesna Todorović bila je i članica žirija.
Udruženje je svoje štićenike predstavilo na dva štanda. Na jednom su bili štenci koje su volonteri tokom zime spasli sigurne smrti i o kojima nesebično brinu i pružaju im privremeni smeštaj do pronalaska adekvatnih stalnih domova. Na drugom štandu su predstavljeni odrasli psi koji život provode u gradskom Prihvatilištu.



Među štićenicima udruženja šarmom se posebno istakao mešanac Lepi, koji je osvojio treće mesto i vaučer od 5.000 dinara. Volonterka Dragana Šušnjević imala je čak i majicu sa njegovim likom i porukom “Udomi Lepog”.



-Više od pobede, od novca, je činjenica da smo proveli predivan dan, naše kuce su blistale, okupani, mirišljavi sa leptir mašnama. Na početku su bili malo uplašeni, ali pogled u oči svojim volonterima i strah nestaje. Vratili smo ih u kaveze Azila uz suze i nadu da će se ipak neko javiti za udomljenje. Radnici sektora Zoohigijene JKP “Stari grad” su nam izašli u susret i bili maksimalno na raspolaganju, navode u udrženju “Pravo na život”.

Štenci i mačići su privlačili najviše pažnje, posebno dece. Jedno štene je našlo i svoj zauvek dom.
Iz udruženja zahvaljuju svima koji su pomogli da psi o kojima brinu zablistaju na događaju, organizatorima na pozivu, radnicima “Zoohigijene” na predusretljivosti, kao i volonterima Šapca.
Volonteri su podelili edukativni materijal, ali i ostvarili važne kontakte za koje se nadaju da će im pomoći u rešavanju problema napuštenih pasa.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa