23. jun 2022.23. jun 2022.
Trofej “Igrajmo za 16” zasluženo u Šapcu
OSVOJEN MEMORIJALNI TURNIR U SEĆANjE NA POGINULE RADNIKE RTS-A

Trofej “Igrajmo za 16” zasluženo u Šapcu

Na ovogodišnjem Memorijalnom turniru “Igrajmo za 16” pobedila je ekipa Šapca. Šapčani su u finalu pobedili Veterane RTS-a i prvi put osvojili turnir koji se igra u čast 16 radnika Radio televizije Srbije, stradalih u bombardovanju 1999. godine.

-Želim da se zahvalim Sportskom savezu Šapca i gradu Šapcu koji nam je pomogao, i moralno i finansijski, da otputujemo na turnir koji se igrao dva vikenda. Turnir je veoma dobro organizovan i medijski ispraćen, tako da je i grad sigurno imao koristi. Želja mi je bila da donesem u Šabac pehar i dao sam sve od sebe da sastavim što bolju ekipu. Nije bilo lako pobediti. Finalna utakmica nije bila teška, koliko finale gradova protiv Bora, protiv kojih smo igrali dva puta na turniru, kaže Branimir Cvetković, selektor ekipe i snimatelj u dopisništvu RTS-a iz Šapca.

Za Dejana Dragojevića, snimatelja dopisništva RTS-a iz Šapca osvajanje turnira imalo je poseban emotivni značaj. Noći kada je bombardovana zgrada RTS-a izgubio je brata.

-Ovaj turnir nije posvećen samo nastradalim radnicima RTS-a, nego svim žrtvama bombardovanja 1999. godine. Drago mi je što učestvujemo na ovom najmasovnijem turniru malog fudbala u Srbiji i jedan smo od osam gradova učesnika. Nije nam prvi put da učestvujemo i veoma mi je drago da smo ga sada i osvojili, rekao je Dejan Dragojević.

Najbolji golman turnira bio je Mladen Radivojević.

-Turnir je bio veoma dobar, borba fer i korektna. Bio je humanitarnog karaktera i svi smo se ponašali u skladu sa tim. Bilo je dosta jakih ekipa. Subota je bila teži, a nedelja malo lakši dan. Borili smo se i izborili za trofej, rekao je Mladen Radivojević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa