23. jun 2022.23. jun 2022.
Skupljene rekordne 23 jedinice krvi
CRVENI KRST VLADIMIRCI, AKCIJA U DEBRCU

Skupljene rekordne 23 jedinice krvi

Besprekorno organizovana redovna akcija dobrovoljnih davalaca krvi u Debrcu imala je čak 25 onih koji su se odazvali a njih 23 je dalo krv. Transfuziomobil Instituta za transfuziju krvi Srbije je bio mesto okupljanja žitelja iz Debrca i okolnih mesta Opštine Vladimirci:

„Još jedna uspešna akcija, ispostavilo se rekordna po broju prikupljenih jedinica krvi. Crvenom krstu Opštine Vladimirci kapa dole za organizaciju, odziv i brojne mlade koji su se odazvali akciji, rekao je Dule Serafimović predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Nekako gest tek punoletne Milice Arnautović iz Debrca je obeležio ovaj dan humanosti. Odvažno je izašla pred prvo veće iskušenje i tako svojim primerom pozvala mlade, da učine ovaj mali korak, ali veliki za one kojima život znači.


Vredno je zabeležiti i značajan broj pripadnica nežijneg pola uz poslovično već dobro znane davaoce krvi od muškaraca a svi odreda poput Slavice, Zlatije, Milane, Dragice, Dragana, Slavka, Srđana, Vlade... Su izrekli zadovoljastvo mogućnošću da nekome poklone tečnost života.

Dan druženja i humanosti je samo jedan u nizu onih koji vraćaju veru u dobrotu ali i pozivaju sve koji se dvoume da to urade jer svaka jedinica krvi može da spasi nekome život.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa