23. jun 2022.23. jun 2022.
Šest ekipa i jedanaest disciplina
SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA U NEDELjU NA LETNjIKOVCU

Šest ekipa i jedanaest disciplina

Sportski savez Šapca zajedno sa Sportskim savezom Srbije u nedelju organizuje Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Igre će se održati, tradicionalno, na Letnjikovcu, u dvorištu Osnovne škole “Stojan Novaković”. Svečano otvaranje je u 9:30, a igre startuju oko 10:00 časova.

Iako je prvobitno bilo prijavljeno 11 ekipa, zbog obaveznog lekarskog pregleda ostalo je šest mesnih zajednica: Gornja Vranjska, Zablaće, Pocerski Pričinović, Drenovac, Majur i Mišar.



-Ove godine imamo 11 dispciplina, jednu više u odnosu na prethodnu godinu. Pored dosadašnjih: fudbala, odbojke, šaha, rvanja, i tradicionalnih disciplina - skoka iz mesta, poligona, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca i klipka, obaranje ruke, nova je trka u džaku. Očekujemo oko 120 učesnika i svaka ekipa je obavezna da ima pet ženskih takmičara. Ovo je opštinski nivo i pobednik ide na regionalni. Ove godine ima pet regiona i po dve prvoplasirane ekipe će obezbediti plasman na republički nivo takmičenja. Pobednik republičkog nivoa takmičenja će, kao i prethodnih godina, dobiti rukometni teren, rekao je Miloš Mitrović u ime Sportskog saveza Šapca.

Satnica i program se mogu naći na Fejsbuk stranici Sportskog saveza Šapca.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa