30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ODRŽANE SEOSKE IGRE SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE

Pocerski Pričinović za konopac bolji

Mesna zajednica Pocerski Pričinović osvojila je prvo mesto na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije. Drugoplasirani Drenovac imao je samo bod manje, a presudilo je nadvlačenje konopca. Treći je bio Majur, četvrti Mišar, a peto Zablaće.

Takmičenje, koje je održano na Letnjikovcu, organizovao je Sporstski savez Šapca zajedno sa Sportskim savezom Srbije. Zbog obaveznih zdravstvenih pregleda, koje propisuje SSS, od prijavljenih 11 ekipa, šest je odustalo, tako da je na ovom nivou takmičenja učestvovalo samo šet mesnih zajednica.

Foto: "Glas Podrinja"


Pocerski Pričinović bio je najbolji u odbojci, bacanju kamena s ramena, na poligonu i u nadvlačenju konopca. Mesne zajednice su se takmičile u ukupno 11 disciplina. Učesnici su se nadmetali i u fudbalu, nadvlačenju štapa, šahu, skoku iz mesta, obaranju ruke, rvanju, a od ove godine i u trci u džaku.

Foto: "Glas Podrinja"


-Najteža je bila trka u džaku. Nova disiplina, neobična. Nismo se posebno pripremali, samo smo došli, rekao je Milan Sarić iz pobedničke ekipe.

Foto: "Glas Podrinja"


Marina Jovičić., portparol Sportskog saveza Srbije istakla je da sa Sportskim savezom Šapca imaju odličnu saradnju i da su sportska takmičenja koja Šapčani organizuju uvek na visokom nivou. Pozvala je da se sledeće godine prijavi više mesnih zajednica, kako bi bilo što više ekipa.

Foto: "Glas Podrinja"


-Što se sportskog dela tiče, zaista nije bilo nikakvih problema, što je najbitnije. Malo je vruće, ali to je normalno jer je leto. Sve je dobro proteklo. Čestitala bih svim ekipama na odličnoj borbi. Bilo je neizvesno do poslednje discipline i odlučilo je finale u nadvlačenju konopca. Ovde se svi, pre svega, dobro druže, a zatim i osvajaju plasman na regionalno takmičenje, rekla je Jovičićeva.

Foto: "Glas Podrinja"


Otvaranju Seoskih igara prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji je zahvalio svima koji su uspeli da ispoštuju pravila Sportskog saveza Srbije i učestvuju na ovim igrama.

Foto: "Glas Podrinja"


-Pravila Sportskog saveza Srbije su striktna i moraju da se ispoštuju, tako da nisu sve mesne zajednice uspele da ispune tako visoke kriterijume. Radićemo na tome u narednom periodu, kako bi ubuduće takmičenje bilo što masovnije, jer masovnost i jeste smisao ove manifestacije. Svi imamo nostalgiju za ranijim Seoskim igrama, kada se učestvovalo na drugačiji način. Zahvalio bih svima koji su uspeli da se organizuju, ispune kriterijume i takmiče se, rekao je Nemanja Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Takmičari iz Pocerskog Pričinovića 20. avgusta će učestvovati na regionalnom takmičenju u Odžacima. Dve prvoplasirane ekipe će, zajedno sa po dve najbolje ekipe iz još četiri regiona, učestvovati na republičkom takmičenju. Nagrada za pobednika republičkog takmičenja je rukometni teren u selu.
M. M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa