30. jun 2022.30. jun 2022.
DELOVI OPŠTINE BILI BEZ VODE

Vanredna situacija zbog problema u vodosnadbevanju

Na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić proglasio je prošlog četvrtka vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, odnosno za naseljena mesta Svileuva, Batalage, Brdarica, Draginje, Mali Bošnjak i Koceljeva. Prethodnog dana, Štab za vanredne situacije opštine Koceljeva razmatrao je prošlonedeljnu situaciju u oblasti vodosnabdevanja na delu teritorije. Usled kvarova koji su se desili na sistemu za vodosnabdevanje došlo je do prekida u snabdevanju vodom naseljenih mesta Svileuva, Brdarica, Batalage, Draginje i Mali Bošnjak kao i otežanog snabdevanja vodom u samoj varoši.

-Problemi i prekidi u isporuci vode izazvani su i dugim periodom bez padavina ili sa malom količinom padavina. Postoji realna opasnost da ovakvo stanje potraje duži vremenski period pa se nameće potreba za preduzimanjem neophodnih mera- navedeno je, između ostalog, u obrazloženju Štaba za vanredne situacije. Ocenjeno je da je trenutna situacija u sistemu za vodosnabdevanje nepovoljna.

- Proglasili smo vanrednu situaciju na delu teritorije naše opštine. U Koceljevi su na snazi bile restrikcije kako bismo našli način da stabilizujemo sistem i domaćinstvima u Draginju, koja su nekoliko dana ranije ostala bez vode, obezbedimo bar male količine. Problemi su izazvani havarijom na izvorištima u Svileuvi- potvrdio je predsednik opštine Dušan Ilinčić. Iako je vodosnabdevanje na području opštine Koceljeva nakon par dana stabilizovano, vanredna situacija je ostala na snazi i tokom proteklog vikenda kao i do sredine ove nedelje.

-Kraći prekid u vodosnabdevanju u međuvremenu je imalo Donje Crniljevo. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju i tek kada budemo potpuno sigurni da je u vodosistemu sve u redu, ukinućemo vanrednu situaciju- zaključio je Ilinčić.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa