30. jun 2022.30. jun 2022.
TREĆA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE VLADIMIRCI

Drugi rebalans budžeta

u redosledu tačaka dnevnog reda bili su i predlog rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine prikupljanjem pismenih ponuda te predlog rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Vladimirci
I ovo skupštinsko okupljanje obilovalo je aktuelnostima koje opet život znače žiteljima opštine. Naravno da se prvo pažnja posvetila predlogu odluke o završnom računu budžeta opštine za 2021. godinu, dok je u centru pažnje bio predlog odluke o drugom rebalansu budžeta za tekuću godinu:
„ Sve što je bitno za bolji život naših građana pomno je razmatrano i ekspeditivno rešavano. Ništa nije promaklo ovom sastavu skupštine koji je imao lepezu odluka, koje su svaka na svoj način, itekako bitne. Pred Petrovdan našao se na dnevnom redu i predlog o imenovanju organizacionog odbora za obeležavanje slave i dana opštine. A sve u ramu aktuelnih poljskih poslova i onih teških radova i pogleda žitelja opštine u nebo iščekujući plodove mukotrpnog rada, sumirao je tok ove sednice predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević.

A u redosledu tačaka dnevnog reda bili su i predlog rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine prikupljanjem pismenih ponuda te predlog rešenja o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Vladimirci neposrednom pogodnom. Bili su tu i predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u tekućoj godini, predlog odluke o formiranju opštinskog štaba za vanredne situacije kao i predlog odluke o ovlašćenim i osposobljenim pravnim licima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje u redovnim delatnostima i u vanrednim situacijama.

U istom ramu je bio i predlog odluke o usvajanju operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji opštine, kao i novi cenovnik usluga koje pruža JKP „Izvor“- već pomenuti organizacioni odbor za obeležavanje slave i dana opštine i redovna odbornička pitanja.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa