30. jun 2022.30. jun 2022.
Nova bitka za titulu – VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac fb strana)

Nova bitka za titulu – VK Šabac 2011 (foto: VK Šabac fb strana)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Novo finale za Šapčane

Leto pred nama je leto kada takmičarski debituje u vaterpolu generacija igrača rođena 2011. godine. Vaterpolo klub „Šabac“ je izborio priliku da se bori za još jedno nacionalno odličje plasmanom u finalni turnir na nivou Srbije za pomenuti uzrast. Šapčani su ubedljivo osvojili prvo mesto na polufinalnom turniru i na finale odlaze u želji da osvoje neku od medalja.

U četiri meča ostvarili su isto toliko pobeda. Prvo su savladali Taš 35:0, potom Zemun 13:1, Valjevo 14:3 i u poslednjem kolu drugare iz Save, drugu ekipu 2011. godišta. Ubedljivo prvo mesto donelo je plasman na finale i maksimalan broj bodova koji se može preneti na taj nivo. Uz Šabac na finale odlazi još Valjevo, dok Savi četvrto mesto nije bilo dovoljno za borbu za medalje.

Šabački vaterpolo je imao čak tri predstavnika u polufinalu. UZ Šabac i Savu, nastupao je i Šabac 2. Njega su činili godinu dana mlađi igrači u odnosu na rivale. Igrali su na turniru u Nišu gde su osvojili četvrto mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji Radničkog iz Kragujevca, Beograda i domaćeg Naisa. Za njih je takođe ovo bilo prvo takmičenje. Finalni turnir je zakazan za jul. Domaćin će biti određen naknadno.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa