30. jun 2022.30. jun 2022.
Ninković na prestolu trojki (foto: Organizacija „Jato“ – fb strana)

Ninković na prestolu trojki (foto: Organizacija „Jato“ – fb strana)

TAKMIČENjE U ŠUTIRANjU TROJKI

Vuk kralj trojki

Vuk Ninković je „kralj trojki“ u Šapcu. Nezvaničnu titulu, možemo reći i krunu zaslužio je osvajanjem prvog mesta na takmičenju u šutiranju izvan linije za tri poena organizovanom u šabačkom Koš klubu. U dobroj konkurenciji nadmetanja koje je priredila organizacija „Jato“ Šabac Ninković je u neizvesnom finišu imao bolji rezultat od drugoplasiranog Sretena Vučenovića i trećeplasiranog Lazara Germana.
Prema propozicijama 16 prijavljenih se u prvom krugu nadmetalo sa pet pozicija sa po dva šuta. Deset najuspešnijih se kvalifikovalo za fazu u kome su sa pet pozicija imali po jedan šut, a potom je usledila finalna serija šest najboljih. Nijanse su odlučile o raspodeli medalja. Ninković i Vučenović su se plasirali u dogravanje za titulu, najpre su bili izjednačeni sa učinkom dva od pet i odlučivala je serija šuteva sa tri pozicije gde je jednu više pogodio Ninkovć. Bronzu je, uz preciznost, Germanu donela i brzina. Imao je u finalu isti učinak 2/5 kao i još dva učesnika, no u tom slučaju je odlučivala brzina gde je bio bolji u mini krugu.

-Nastupali su takmičari od 1986. do 2009. godišta. Žao nam je što se i devojke nisu nadmetale, ali ih očekujemo naredne godine kada turnir planiramo za april i učesnike delimo u dve starosne kategorije – naglasili su u organizaciji „Jato“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa