7. jul 2022.7. jul 2022.
Važno za klub, navijače i grad
Promocija Vladana Matića kao novog trenera Metaloplastike

Važno za klub, navijače i grad

Najvažniji potez u prethodne dve decenije za klub. Povratak kući. Važno i za grad i klub koji su zajedno u misiji povratka Metaloplastike na vrh. Matić među svojima. Važna podrška svih na putu uspeha
Vladan Matić, proslavljeni rukometaš, reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji selektor Srbije i zvanično je promovisan u novog trenera Metaloplastike. Posle tri decenije Matić se vraća u klub gde je ponikao i odakle se otisnuo, najpre u Beograd, a potom Mađarsku i Sloveniju. Ugovor je potpisan na godinu dana uz mogućnost produženja saradnje.

Dovođenje velikog trenerskog imena sugeriše da su i ambicije Metaloplastike u narednoj sezoni najviše.

-Vraćam se kući, a povratak u Metaloplastiku je i povratak u srpski klupski rukomet. Bio sam van jako dugo, međutim kada sam otpočeo pregovore upoznavao sam se iznova koliko je bilo moguće. Nisam došao bez rezultatskih ambicija, sigurno da želimo podići ekipu na viši nivo. Biće izuzetno ujednačena sezona, mnogo je ekipa sličnog kvaliteta i moramo naći naš adut u tome. Obećavam detaljan rad, nova taktička rešenja i nadam se dobrom rezultatu - rekao je novi trener Metaloplastike.

U klubu su ponosni što je nekadašnji igrač želeo da veliko iskustvo prenese na mladi tim predvodeći ih u predstojećem prvenstvu.

-Napravili smo još jedan korak u napretku kluba angažovanjem našeg sugrađanina, ali pre svega dokazanog i priznatog stručnjaka kakav je Vladan Matić. Vladan se vratio kući, među svoje sugrađane, prijatelje, nadamo se da će se osećati srećno i da ćemo zajedno uživati. Želimo da stalno napredujemo i posle Kupa želimo da se pozicioniramo u vrhu i prvenstvene tabele i da ostvarimo kontinuitet trofeja - rekao je predsednik kluba Branislav Đurković.

Dolazak Matića je dobitak za klub i svakog pojedinca u njemu, jer je reč o treneru velikog iskustva. Nije bilo razmišljanja o novom treneru dok se nije ukazala prilika da jedno veliko ime sa velikim rezultatima na međunarodnom klupskom nivou preuzme tim.

-Najpre sam se iznenadio što jedno takvo ime je dostupno za pregovore. Verujem da je ovo jedan od najboljih poteza kluba prethodnih decenija, i nadam se da će to pokazati rezultati. Doveli smo u klub čoveka koji je navikao na uspehe i čim je tu, sigurno da vidi kako kontinuitet može produžiti i kod nas. Hvala prethodnom treneru, Kažić ostaje u klubu, doneo je trofej, a naše snove ne krijemo - naglasio je direktor kluba Slaviša Stojinović.

Metaloplastika je sportski brend grada, klub od posebnog interesa za Šabac i plavi mogu računati na maksimalnu potporu Grada na putu ka zacrtanim ciljevima. Dolazak velikana je značajan i za čitav Šabac.

Foto: "Glas Podrinja"


-Koliko je ovaj klub proslavio grad u prošlosti ne treba govoriti, a mi želimo da ponovo bude najbolji kao što je nekada bio. Vladan Matić je skroman, ali ja mogu reći da želimo šampionsku titulu sledeće sezone. Grad će biti uz klub, smatram da nedostaje generlni sponzor i u saradnji sa rukovodstvom kluba verujem da će se naći rešenje i za to i da posle Kupa, klub osvoji i šampionski pehar - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Super liga startuje 17. septembra, posle dve sezone je ponovo jedinstvena, broji 14 klubova. Vojvodina brani trofej šampiona, dok je Metaloplastika osvajač Kupa. Pripreme za novu sezonu počinju 25. jula. Opširnija razmišljanja o klubu trenera Matića čitajte na sportskim stranama.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa