7. jul 2022.7. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MATURANTI UČITELjSKE ŠKOLE PROSLAVILI 55 GODINA MATURE

Sećanja na najlepše mladalačke dane

Osim onih koji sada završavaju srednje škole brojni su skupovi generacija maturanata unazad nekoliko decenija, koji tako osvežavaju svoja sećanja, kao što je slučaj ovih dana kad su se okupili maturanti Učiteljske škole koju su završili pre 55 godina
Nakon poboljšanja stanja posle pandemije vreme druženja ponovo je nastavljeno tamo gde je sve stalo. Tako je i sa maturskim svečanostima tokom letnjih meseci kada smo u prilici videti srednjoškolce na svojim poslednjim zajedničkim izlascima.

Osim onih koji sada završavaju srednje škole brojni su skupovi generacija maturanata unazad nekoliko decenija, koji tako osvežavaju svoja sećanja, kao što je slučaj ovih dana kad su se okupili maturanti Učiteljske škole koju su završili pre 55 godina. Mnogi od maturanata prvo zaposlenje pronašli su u Bosni i Hercegovini, te su neki i odatle došli na proslavu.

Foto: "Glas Podrinja"


Na terasi restorana uz ručak i kafu smo se podsetili školovanja i dogodovština koje smo pravili. To su divna sećanja na najlepše mladalačke dane.

Zanimljivu priču okupljenim maturantima ispričala je Vera Radojević penzionerka, koja je svoj radni vek provela kao vaspitačica i pedagog u Predškolskoj ustanovi:
-Dok smo bili u izolaciji razmišljala sam šta da radim u četiri zida i kako da ispunim vreme. Došla sam na ideju da pravim unikatne čestitke od presovanog cveća i lišća. Uspela sam da napravim preko sto čestitki i deo sam odabrala za moje kolege, jer tradicionalno, na svakom okupljanju im poklonim nešto od mojih rukotvorina za sećanje. Drago mi je da sam ih i ovog puta obradovala i oduševila, - rekla nam je Vera koja se nakon dužeg vremena ponovo videla sa kolegama i prijateljima iz školskih klupa.
Šefik Gadžo

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa