7. jul 2022.7. jul 2022.
Drinske regate u Ljuboviji
Program

Drinske regate u Ljuboviji

U petak, 8. jula na stadionu FK „Drina“ koncert će održati Lepa Brena sa početkom od 21 čas. Nakon spusta Drinom u subotu, 9. jula od Rogačice do Ljubovije, plovidbe u dužini od 40 kilometara, vojničkog pasulja u Gornjoj Trešnjici i fenomenalnog provoda na vodi, zabava se nastavlja i ovog puta na stadionu, a koncerte će održati Toni Cetinski i Dejan Petrović – Big bend. Početak je zakazan za 21 čas
Ljubovija će 9. jula biti centar najvećeg događaja u regionu. Drinska regata, koja je prošle godine oborila sve rekorde i ove će okupiti desetine hiljada učesnika na vodi, kao i posetilaca na koncertima.

U petak, 8. jula na stadionu FK „Drina“ koncert će održati Lepa Brena sa početkom od 21 čas. Nakon spusta Drinom u subotu, 9. jula od Rogačice do Ljubovije, plovidbe u dužini od 40 kilometara, vojničkog pasulja u Gornjoj Trešnjici i fenomenalnog provoda na vodi, zabava se nastavlja i ovog puta na stadionu, a koncerte će održati Toni Cetinski i Dejan Petrović – Big bend. Početak je zakazan za 21 čas.

U okviru programa „Dani drinske regate“ ove godine pripremljen je bogat sadržaj. Program počinje nizom sportskih takmičenja koje organizuje Sportski savez opštine Ljubovija u fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu i košarci. Takmičenja počinju 27. juna, a završavaju se planinarskim pohodom u organizaciji Planinarskog kluba „Tornička Bobija“ 10. jula.

Pored sportskog planiran je i kulturni program. U bioskopskoj sali Biblioteke „Milovan Glišić“ u Ljuboviji u sredu, 6. jula sa početkom u 20 časova biće uzvedena pozorišna predstava „Šta ostaje posle zanosa“ Ljubovijskog dramskog pozorišta.

Dan kasnije, 7. jula biće premijerno prikazan igrani film „Milojev dar“, filmske i TV produkcije „MS-FILM“ iz Ljubovije. Premijera filma zakazana je u sali bioskopa u 19 časova, a drugi termin prikazivanja u 20.30 časova. Film je snimljen po istinitom događaju iz perioda Drugog balkanskog rata i podvigu heroja Miloja Nikolića. Režiju potpisuje višestruko nagrađivana rediteljka dr Branka Bešević Gajić, a scenarijo dramski pisac i scenarista Vladimir Đorđević.

Turistička organizacija opštine Ljubovija potrudila se da obogati i program za najmlađe posetioce. Tako će 8. i 9. jula na ulicama Ljubovije defilovati „UV dance“ animatori koji će zabavljati mališane uz klovnove, ples i animaciju.

Poslednje pripreme su u toku i Ljubovija je spremna da dočeka goste iz cele zemlje, regiona i drugih delova sveta. Smeštajni kapaciteti su već odavno popunjeni i slobodan ležaj se može pronaći još ponegde u nešto udaljenijim vikendicama i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom.

Interesovanje za 21. međunarodnu Drinsku regatu u Ljuboviji veće je nego ikada, a ova najpoznatija manifestacija nije jedino što Azbukovica, kako se inače naziva ovaj kraj, može da ponudi. I kako kažu u Ljuboviji, ko je jednom poseti – uvek joj se vraća. Drinska regata je prvi korak ka širem otkrivanju svih lepota Drine, Bobije i područja ovog dela Srbije.
PR

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa