7. jul 2022.7. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OSAMNAESTA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Brzo, kratko i efiikasno

Odbornici Skupštine opštine Bogatić na protekloj 18 sednici, najpre su usvojili rebalans budžeta za tekuću godinu i Odluku o završnom računu „opštinske kase“ za 2021. Obe odluke obrazložila je Olivera Maštrapović iz Odeljenja za privredu, finansije i lokalni ekonomski razvoj opštine Bogatić uz podsećanje da je uslov za donošenje rebalansa budžeta u ovom slučaju usklađivanje sredstava koja se vode na bilansu.

Odbornici su podržali Plan javnog zdravlja, usvajanjem istog za period 2022-2027. godina. Za ovo je obrazloženje dao pravnik u Domu zdravlja Bogatić Đorđe Jurišić.

Odbornička saglasnost data je i na Odluku o drugoj izmeni i dopuni Statuta Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić, a povodom ovoga obrazloženje je dala direktorka biblioteke Dragica Tešić.
Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JKP Bogatić za prvo tromesečje ove godine, Odluku o utvrđivanju cena komunalnih proizvoda i usluga, kao i Odluku Nadzornog odbora JKP Bogatić o kreditnom zaduženju, obrazložio je direktor ovog preduzeća Vladan Popadić. I pomenuto je bez diskusije prihvaćeno, kao i rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom dve katastarske parcele u KO Bogatić, radi proširenja dela ulice Pavla Orlovića.

Pri kraju su konstatovani prestanci dužnosti članstva u školskim odborima pojedinaca u osnovnim
školama u Badovincima i Glušcima, kao i u Mačvanskoj srednjoj školi. Na njihova mesta izabrani su drugi, što su odbornici jednoglasno prihvatili.

Odborničkih pitanja nije bilo, a sednica je bez obzira na obiman dnevni red od 16 tačaka završena brzo i efikasno za svega 50 minuta.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa