7. jul 2022.7. jul 2022.
Nada u nova slavlja 2010 i 2011. godište (foto: VK Šabac fb)

Nada u nova slavlja 2010 i 2011. godište (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Finiš sezone

Vaterpolo sezona za mlađe kategorije je u finišu. U naredna dva vikenda najmlađe takmičarske kategorije, igrači rođeni 2010. i 2011. godine VK Šabac igraju polufinala, odnosno finala nacionalnog nivoa.

Prvi će u bazen najmlađi koje 9. i 10. jula očekuje finale države u Kragujevcu. Nastupa osam ekipa podeljenih u dve grupe po četiri ekipe. Pobednici grupa igraju finale. Nema prenošenja bodova. Šabac je u grupi A zajedno sa ekipama: TENT Obrenovac, Vojvodina i domaćin Radnički. Drugu grupi čine: Valjevo, Partizan, Spartak Prozivka i Beograd.

Vikend kasnije red je na zvanične osvajače Kupa (2010) da pokušaju da naprave korak ili dva više u odnosu na sezonu kada su bili treći u prvenstvu. Pre toga, aktuelni osvajači Kupa Srbije, imaju priliku da kao domaćini izbore plasman na finalni turnir. To će imati priliku ukoliko se pokažu protiv tri rivala: Novog Beograda, Bečeja i Partizana 2.

Šabac je domaćin jednog, a Obrenovac drugog polufinalnog turnira. U Obrenovcu igraju: Vojvodina, Partizan, Valis i TENT. Tri najbolja tima sa oba plasiraće se u finale, a bodovi se prenose.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa