7. jul 2022.7. jul 2022.
Učesnici PP i Bane Jovićić (foto: BK Mačva fb profil)

Učesnici PP i Bane Jovićić (foto: BK Mačva fb profil)

BOKS: BK MAČVA

Drndarević i Jovanović na tronu

Bokseri šabačke Mačve osvojili su tri medalje na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za pionire, kadete i juniore organizovanom u Kruševcu. Osvojili su medanje u sve tri uzrasne kategorije koje je obuhvatilo Prvenstvo. „Crveno-crni“ su dobili pionirskog i juniorskog šampiona, odnosno kadetskog vicešampiona.

Veljko Jovanović, junior BK Mačve u kategoriji 80 plus kilograma osvojio je titulu nakon dva trijumfa. Najpre je u polufinalu savladao poenima 4:1 Rašljanina iz Novog Pazara, a potom u finalu, prekidom u prvoj rundi, Čuturića, što mu je donelo zlato.

Zlato je u Šabac doneo i Mika Drndarević, pionir Mačve do 49 kg. U finalu je savladao jednoglasnom odlukom sudija rivala iz Loznice Bojića.

Uroš Ćosić je vicešampion Srbije kod kadeta do 48 kg. Boksovao je dva izueztna meča. Prvo je u polufinalu savladao Borisa Jakšića poenima 4:1, a potom je u borbi za zlato i u jednoj od boljih borbi celokupnog prvenstva poražen preglasavanjem 3:2 od Mladena Stojanovića.

-Vrlo smo zadovoljni. Uroš je boksovao vrlo izjednačen duel u finalu, dugo je trajalo preglasavanje, nijanse su odlučivale. Ostaje žal što do medalje nije stigao Kristijan Karanović, u još jedno meču gde su odlučivale nijanse on je poražen. Ponosni smo što smo osvojili jedina dva zlata za šabački boks u Kruševcu – istakao je Branislav Jovičić, direktor i trener BK Mačva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa