14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Grad Šabac raspisao:

Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća

Grad Šabac raspisao je u utorak, 12. jula, javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća na teritoriji grada. Za ovaj projekat izdvojeno je 10 miliona dinara, a Grad i Ministarstvo rudarstva i energetike finansiraju ga sa po pet miliona dinara.

-Iznos subvencije za građane je 50 procenata od vrednosti radova. Naš cilj je energetska efikasnost, da ne trošimo više energije nego što je potrebno. Mere koje je Grad raspisao odnose se na zamenu i ugradnju dotrajale stolarije, kao i kotlova na gas i biomasu, zamenu postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, kao i grejnih tela, radijatora i druge prateće opreme, nabavku i ugradnju solarnih kolektora i toplotnih pumpi- navela je načelnica Odeljenja za opštu upravu Ana Anđelić.

Pravo da konkurišu imaju vlasnici porodičnih kuća, a uslov je da imaju prebivalište na adresi za koju apliciraju.

-Ako nisu vlasnici porodičnih kuća, potrebna je saglasnost vlasnika. Sve detaljnije informacije građani mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici grada, a prijavne formulare mogu preuzeti dolaskom u Gradsku upravu. Uz prijavu, građani prilažu predračun izvođača radova koga izaberu sa liste direktnih korisnika. Grad Šabac brine o svojim sugrađanima. Na ovaj način želi da doprinese uštedi energije, kao i zaštiti životne sredine. Budući da su se prošle godine ove mere pokazale kao odlične, Grad je prepoznao potrebe svojih sugrađana i ponovo opredelio velika sredstva za ovu namenu- istakla je Anđelićeva.

Konkurs će trajati 21 dan, zaključno sa 1.avgustom tekuće godine. Dodatne informacije mogu se pronaći na stranici .
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa