8. decembar 2011.8. dec 2011.
KUĆA DOBRE VOLjE U ŠAPCU

RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI

Predstavnici Grada Šapca i ministarstava rada i socijalne i ekonomije i regionalnog razvoja, posetili su prošlog petka Kuću dobre volje u Šapcu, objekat namenjen deci i omladini sa autizmom i mentalnom retardacijom. Ovim je označen i početak završne faze radova na tek drugoj ustanovi socijalne zaštite ovog tipa u Srbiji. Okončanje radova se očekuje u martu sledeće godine. Ukupna vrednost radova 132 miliona dinara
Kako je istakao Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, iako gradnja Kuće dobre volje traje od 2007. godine, što je duže od očekivanog, kontinutet nije prekidan jer su se radovi obavljali u skladu sa raspoloživim sredstvima Nacionalnog investicionag plana i Ministarstva rada i socijalne politike.
- Do sada je u objekat uloženo 102 miliona dinara. Poslenja faza koja obuhvata završetak zanatskih radova i postavljanje ograde, ugovorena je na 30 miliona dinara, tako da je ukupna vrednost objekta 132 miliona dinara. Predstoji nam i stvaranje drugih preduslova za početak rada ove ustanove i smeštaj prvih korisnika, da u saradnji sa šabačkim Centrom za socijalni rad uredimo parter objekta i obezbedimo neophodnu opremu za početak rada. Planirano je da u objektu bude smešteno 40 korisnika. Kuća dobre volje je tek druga ustanova socijalne zaštite ovog tipa u Srbiji i neophodno je da što pre otvori vrata korisnicima, rekao je Martinović i naglasio da će republički budžet za narednu godinu predvideti sredstva za zapošljavanje 25 radnika u Kući dobre volje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa