14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Samostalna izložba Dušana Novakovića u KC

U potrazi za odgovorom

Dušan Novaković izložbom u L`esprit kroz umetnčika dela pokušava da odgonetne odgovor na pitanje koje mu je postavio profesor Dragan Lubarda, „Da li je udaljenije ljudsko lice, ili pejzaž?“
Dušan Novaković, grafičar i fotograf, je rođen u Beogradu 1973. godine. Završio je profesionalnu školu fotografije Icart Photo u Parizu 2000. godine i od tada se njome profesionalno bavi. Član je ULUS- a od 2018. godine sa statusom samostalnog umetnika, a šabačkoj javnosti predstavio je po prvi put samostalnom izložbom u Galeriji Kulturnog centra.

-Specifičan. Nesvakidašnji. Energičan. Sjajan umetnik. Plovi kroz sedam svetova. Dušan Novaković izložbom u L`esprit kroz umetnčika dela pokušava da odgonetne odgovor na pitanje koje mu je postavio profesor Dragan Lubarda, „Da li je udaljenije ljudsko lice, ili pejzaž?“ – kaže istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić napominjući da ovom postavkom autor donosi nov pogled na stvaralaštvo u istraživačkom, tematsko-sadržajnom delu.

Foto: "Glas Podrinja"


- Svojim delovanjem zastupa ideju svaka izložba- novo delo. Ta deviza je postala i zaštitni znak njegove autorske ličnosti koja konstantno istražuje, menja se iz dana u dan i traga za novim. Takav tim umetnika u sebi nosi nomadski poriv za promenama i kretanjima, osvajanjima novog terena, kao i neukrotivu radoznalost duha.

Izložba je otovrena za javnost do 18. Jula u Galeriji Kulturnog centra. Ulaz slobodan za sve zainteresovane ljubitelje umetnosti.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa