14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

MESEČNI IZVEŠTAJ

Redovni i vanredni nadzori

Postupajući u skladu sa zaključkom šestog kolegijuma koji je održan 06. juna načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u utorak 05. jula 2022.godine održao sedmi kolegijum u elektronskoj formi.

Izveštaj o radu su dostavili učesnici elektronske sednice kolegijuma osim dva inspektora koja su na bolovanju. Konstatovano je da je zapisnik sa šestog kolegijuma usvojen.
Načelnik Odeljenja republičke tržišne inspekcije Miladinka Jovanović, navodi da je izvršeno 63 nadzora, od kojih 48 redovnih, 3 vanredna i 12 službenih savetodavnih poseta. Doneto je 7 rešenja iz redovnog nadzora.

Inspekcijske poslove je obavljalo 6 izvršilaca.Kao efekat sprovedenih nadzora urađeno je 63 zapisnika, donete su 4 upravne mere-zahtevi sudiji za prekršaje, jedan prekršajni nalog, tri rešenja po članu 33. Zakona o inspekcijskom nadzoru zbog bespravnog obavljanja zanatske i trgovinske delatnosti.

Načelnik Odeljenja inspektorata za rad Milica Filipović,obaveštava da je inspekcijske poslove obavljalo 8 inspektora, koji su izvršili 224 kontrole,od kojih 59 redovnih i 165 vanrednih. Na osnovu predstavke pravnog ili fizičkog lica sprovedeno je 20 vanrednih inspekcijskih nadzora. Najavljenih nadzora bilo je 59, a nenajavljenih nadzora 165. Sa nalogom je izvršeno 224 nadzora i 21 kontrolni nadzor. Inspektori su doneli 17 upravnih mera za otklanjanje nepravilnosti prema registrovanim privrednim subjektima i 3 upravne mere prema neregistrovanim subjektima iz člana 33.stav 2.Zakona o inspekcijskom nadzoru. Prilikom kontrola zatečeno je na faktičkom radu “radu na crno” 30 neprijavljenih radnika, od kojih 28 kod registrovanih privrednih subjekata, a 2 kod neregistrovanih privrednih subjekata. Podneto je 17 prijava za kažnjavanje protiv registrovanih privrednih subjekata.Nije bilo pritužbi na rad inspekcije.

Šef Odseka za sanitarni nadzor Vladan Rašić, ističe da je urađeno 280 redovnih nadzora, 4 vanredna, 2 dopunska, 64 kontrolna i 4 službene savetodavne posete. Inspekcijske poslove obavljalo je tri izvršioca.Kao efekat rada inspekcije doneto je 137 rešenja iz redovnog nadzora i jedno iz vanrednog nadzora. Kancelarijskim nadzorom kontrolisana je zdravstvena ispravnost vode za piće iz objekata centralnog vodosnabdevanja, mikrosistema vodosnabdevanja objekata proizvodnje hrane, zdravstvena ispravnost vode u ambulantama i školama uvidom u izveštaje o ispitivanju iz internog monitoringa. Kontrolisana je primena mera u suzbijanju Kovid-19 u objektima pod sanitarnim nadzorom.

Šef Odseka veterinarske inspekcije Jasmina Kojičić Stefanović, navodi da je izvršeno 454 kontrole od kojih su 165 redovne i 289 vanredne. Kao efekat rada doneto je 98 rešenja iz redovnog nadzora i 61 prekršajna prijava. Oblasti nadzora:sprovođenje mera iz Programa mera za 2021. godinu sa akcentom nadzora obeležavanja svinja i edukaciji vlasnika o važnosti sprovođenja zootehničkih mera, preventivnih mera -dezinfekcije, deratizacije objekata za držanje svinja u sprečavanju pojave Afričke kuge svinja; kategorizacija objekata od strane specijalnih timova Uprave za veterinu i pojačan inspekcijski nadzor prometa namirnica animalnog porekla na pijacama i objektima koji se bave prodajom hrane. Poslove je obavljalo 8 inspektora. Predmeti su arhivirani,bez skeniranja, zbog velikog broja predmeta i dokumenata u predmetima. Za redovan inspekcijski nadzor nedostaju dva službena vozila.

Koordinator republičke poljoprivredne inspekcije Goran Bošković, obaveštava da je izvršena 41 kontrola i to 36 redovnih i 5 vanrednih. Inspekcijske poslove obavljaju dva izvršioca.

Republički inspektor za zaštitu životne sredine Branislava Tešić, ističe da je izvršeno 12 nadzora i to 9 redovnih i 3 vanredna. Obavljeni su po predstavkama građana.

Republički turistički inspektor Živadin Bošković je izvršio 23 nadzora, po 10 redovnih i vanrednih nadzora.Najavljenih nadzora je bilo 9, a nenajavljenih 14. Na osnovu predstavke pravnog ili fizičkog lica izvršeno je 4 vanredna inspekcijska nadzora. Sa nalogom je izvršeno 15, a bez naloga 8 nadzora. Broj kontrolnih inspekcijskih nadzora KIZ-1; KIR- 2. Republički vodni inspektor Dragan Tadić, je sproveo 22 nadzora od kojih 18 redovnih, 3 vanredna i jedan kontrolni. Najavljenih nadzora bilo je 9, dok je 13 bilo nenajavljeno. Kao efekat rada doneto je 11 rešenja i podnet jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom u Loznici zbog ne izvršenja mera naloženih rešenjem od strane postupajućeg inspektora. Sačinjeno je i 4 dopisa različite sadržine. Inspekcijske kontrole su se odnosile na radne ciljeve i to:uređenje vodotoka;zaštita od štetnog dejstva voda ; korišćenje voda i zaštita voda.

Republički šumarski i lovni inspektor Aleksandra Đurković,sa sedištem rada u Šapcu je izvršila 16 kontrola, od kojih 4 po Zakonu o šumama; 6 po Zakonu o reproduktivnom materijalu šumskog drveća;5 po Zakonu o zdravlju bilja i jednu po Zakonu o divljači i lovstvu.Problema u radu nije bilo.
Elektronska sednica kolegijuma održaće se i u avgustu mesecu 2022.godine.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa