14. jul 2022.14. jul 2022.
Zvanična internet stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića

Zvanična internet stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića

VAŽAN PROJEKAT

Kamion za prikupljanje reciklabilnog otpada

Projekat se finansira iz programa IPA 2017 i njegova ukupna vrednost je oko 200.000 evra, a učešće naše lokalne samouprave je 25.000 evra. Obuhvata nabavku i isporuku najmodernijeg kamiona smećara, 39 kontejnera i 1880 kanti za potrebe prikupljanja reciklabilnog otpada na teritoriji opštine
Bogatinska lokalna samouprava je zajedno u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Švedskom ambasadom realizovala projekat od izuzetne važnosti za građane opštine Bogatić.

Projekat se finansira iz programa IPA 2017 i njegova ukupna vrednost je oko 200.000 evra, a učešće naše lokalne samouprave je 25.000 evra. Obuhvata nabavku i isporuku najmodernijeg kamiona smećara, 39 kontejnera i 1880 kanti za potrebe prikupljanja reciklabilnog otpada na teritoriji opštine. Ovim povodom izjavu za medije dao je zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović.

„Suština projekta je da će kamion koji imate priliku da vidite iza mene biti iskorišćen i usmeren na prikupljanje reciklabilnog otpada gde će svako domaćinstvo u Bogatiću besplatno dobiti kante za razdvajanje otpada. Takav razdvojeni otpad Javno komunalno preduzeće će prikupljati jednom nedeljno (u zavisnosti od potreba i realne situacije na terenu). Na ovaj način će se postojeća vozila u voznom parku preduzeća u narednom periodu preusmeriti na proširenje usluge odnošenja otpada i na one mesne zajednice koje do sada nisu bile obuhvaćene ovom uslugom. Sada su se stekli, kako tehnički, tako i kadrovski uslovi da se već od jeseni krene sa pružanjem ove vrste usluge koja će nesumnjivo dovesti i do manje otpada na našim divljim i privremenim deponijama, efikasnijem upravljanju otpadom, a samim tim i očuvanju naše životne sredine. Želim da naglasim da će sav otpad koji bude prikupljen na ovaj način biti transportovan na regionalnu deponiju „Srem – Mačva“, kao vid proširenja postojeće saradnje naše opštine sa ovom regionalnom deponijom“, zaključio je Teodorović.
Zvanična internet stranica predsednika opštine Bogatić, Milana Damnjanovića

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa