14. jul 2022.14. jul 2022.
MEDITERANSKE IGRE 2022

Uspomene iz Orana

Mediteranske igre u alžirskom Oranu donele su šabačkom sportu tri odličja, dva u kolektivnim disciplinama i jednu među individualnim. Ukupno petoro sportista su ponela odličja u Šabac. Srbija je osvojila ukupno 31 medalju u Alžiru, od čega 13 zlatnih, sedam srebrnih i 11 bronzanih.

Odličje na seniorskom reprezentativnom debiju kući su ponele dve šabačke rukometašice. Lana Mijailović i Una Obrenović. Bile su u sastavu selektora Bergara i na kraju se pobedom u borbi za bronzu popele na pobedničko postolje.

-Čast je uopšte biti u seniorskoj reprezentaciji i to je ispunjenje sna. Timski duh i zajedništvo su nas vukli da neretko budemo i iznad maksimuma. U tri pripremne utakmice nismo bile na nivou, ali kada je počelo takmičenje mnogo toga se složilo. Hrvatska nas je nadigrala u polufinalu, zbog čega žalimo, međutim to zajedništvo je omogućilo da se podignemo i budemo na nivou protiv Portugala za veliki uspeh – istakla je Lana Mijailović.

L. Mijailović, Foto: OKS


-Sjajno je biti saigrač sa ovim devojkama. Nekoliko nas je debitovalo, ali od prvog minuta su nas iskusnije devojke prihvatile učinivši da se osećamo kao da smo oduvek tu. Bio je težak put, ali smo kao ekipa rasli iz meča u meč. Poraz od Hrvatske je bio ispit za nas kokiko smo psihički jake. Već u svlačionici smo savladale razočarenje bodrivši jedna drugu da razmišljamo o Portugalu. Nasmejane smo završile turnir, svako ima svoju zaslugu u ovom uspehu i nadam se da su naše porodice, gradovi i reprezentacija ponosni – izjavila je Una Obrenović za naš list, rukometašica koja se upisala i u listu strelaca.

U. Obrenović, Foto: OKS


Petar Stanić i Mitar Maraš, članovi VK Šabac osvojili su sa reprezentacijom Srbije najsjajniju medalju. Zlato su osvojili posle maksimalnog učinka. Stanić je postigao šest, a Maraš tri gola, od čega po jedan u polufinalu i finalu.

P. Stanić, Foto: OKS


M. Maraš, Foto: OKS


U individualnim sportovima istakao se bokser Omer Ametović. Boksujući u muva kategoriji ostvario je dve pobede Šapčanin, a polufinale je morao da preda zbog povrede, iako je imao realne šanse protiv Marokanca, međutim uprkos svim naporima lekara niosu uspeli da ga oporave. U prethodna dva meča savladao je Alžirca i Tunižanina.

O. Ametović, Foto: OKS


Treba napomenuti da su i rukometaši bili treći, a među reprezentativcima su se našli doskorašnji igrači Metaloplastike: Jandrić, Bomaštar, Vorkapić, Milić, Milenković.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa