14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: Rtv AS

Foto: Rtv AS

CRKVENA I OPŠTINSKA SLAVA

Petrovdan u Vladimircima

Program povodom Petrovdanskih dana nastaviće se i tokom vikenda. Subota uveče je rezervisana za kulturno umetnički program, a u nedelju manifestacija kojoj se raduju ne samo Vladimirčani, nego i brojni meštani okolnik opština - “Gudijada”
Petrovdan se u Vladimircima obeležava kao crkvena i opštinska slava. Proslava je počela još sinoć duhovnom večeri i paljenjem lila.

-U nedelju smo imali duhovno veče u Hramu. Pored svete liturgije slušali smo i duhovnu muziku. Naša crkva je organizovala lep i adekvatan program. Prvenstveno, moram da pohvalim našeg sveštenika Zorana. Nakon toga smo imali tradicionalno paljenje petrovdanskih lila u kom su učestvovali najmlađi i koje se od dvorišta Hrama prenelo i na ulice. Petrovdan smo, takođe, započeli u našoj crkvi svetom liturgijom. Posle toga je upriličena litija i lomljenje slavskog kolača. Na kraju smo priredili ručak za sve goste u Domu učenika Srednje posavotamnavske škole, navodi predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić.

Slava je proslavljena sa saradnicima, prijateljima i gostima iz čitavog Mačvanskog upravnog okruga.
Program povodom Petrovdanskih dana nastaviće se i tokom vikenda. Subota uveče je rezervisana za kulturno umetnički program, a u nedelju manifestacija kojoj se raduju ne samo Vladimirčani, nego i brojni meštani okolnik opština - “Gudijada”.

-U subotu ćemo od 19.30 imati bogat kulturno-umetniki program, a nakon toga muzički program koji je planiran da traje do kasnih večernjih sati. Petrovdanske dane završavamo u nedelju manifestacijom koja se već nekoliko godina održava u Vladimircima - Gastronomski festival, ili “Gudijada”. Već sada je prijavljen veliki broj učesnika, a olekujemo više od 1.000 ljudi na ulicama Vladimiraca, rekao je Zarić i pozvao sve iz Vladimiraca i okruženja da se u nedelju zajedno druže.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa