14. jul 2022.14. jul 2022.
A. Mušicki (foto: FIBA)

A. Mušicki (foto: FIBA)

KOŠARKA: SP DO 17 GODINA

Srbija peta u Malagi

Sport je čudan, nekada je samo jedan poraz dovoljan da promeni čitav tok turnira i pokvari na samom kraju realan plasman. Reprezentacija Srbije do 17 godina, čiji je član i naš sugrađanin Andrej Mušicki, kvalitetom je sigurno iznad petog mesta, međutim poraz u prvom kolu od Francukse usmerio je turnir u drugom smeru koji je naše momke vodio na neprikosnovenu Ameriku već u četvrtfinalu.

SAD je šampion sveta i još jednom je demonstrirala nadmoć, dok je Francuksa osvojila bronzu. U preostalih pet mečeva Srbija je zabeležila sigurne, a u četiri meča i vrlo ubedljive pobede: Novi Zeland, Kanada, Dominikanska republika, Poljska, Australija.

Andrej je selektovan kao važan činilac reprezntacije, igrač koji dolazi iz redova šampiona Srbije za ovaj uzrast. Ipak, zbog prehlade nije bio u mogućnosti da značajnije pomogne u mečevima grupne faze gde je postepeno uvećavao minutažu. Više je bio na parketu u nokaut fazi, gde se istakao pre svega kao asisten. Ukupno je na turniru postigao 14 poena, ali zabeležio i 17 asistencija ka saigračima za poene.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa