14. jul 2022.14. jul 2022.
Na pragu podviga – juniori Srbije (foto: RSS)

Na pragu podviga – juniori Srbije (foto: RSS)

RUKOMET: EVROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Mateja i Srbija blizu polufinala

Dok čekamo veliki rezultat muške seniorske rukometne reprezentacija na najvećim takmičenjima, blizu podviga su mlađi, juniori. Srbija je najprijatnije iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Portugalu, ne samo da su ostvarili primarni cilj, već u drugu fazu odlaze sa realnim šansama za polufinale.

U teškoj grupi sa Nemačkom, Islandom i Italijom ostvarili su dve pobede i remi, pri čemu je i taj remi bio mnogo bliže pobedi, ali svejedno je ekipa u drugom, četvrtfinalnom krugu i prenosi dva boda koja mogu biti krucijalna u borbi za polufinale. Uspeh Srbije je i uspeh šabačkog rukometa, jer na kormilu reprezentacije je selektor Đorđe Teodorović, nekadašnji trener Metaloplastike, prvi asistent mu je David Rašić, nekadašnji igrač, aktuelni pomoćnik u stručnom štabu šabačke ekipe, dok Šabac na parketu izvanredno predstavlja krilni igrač Mateja Dodić. U tri meča je postigao 13 golova. Po četiri puta je savladao golmane Islanda i Italije, a u najvećem iznenađenju, pobedi nad Nemačkom, aktuelnim evropskim prvakom, učestvovao je sa čak pet pogodaka.

U narednoj fazi, Srbija je u grupi sa Francuskom, Švedskom i Nemačkom. Igraće protiv ekipa sa kojima nisu igrali, preneli su naši reprezentativci dva boda. Čak i bod u nekim kalkulacijama, a dva svakako vode reprezentaciju u polufinale. Sport u ovom izdanju Glasa Podrinja zaključujemo u trenutku kada traje duel protiv Švedkse, a sinoć je Srbija odmerila snage sa Francuskom. Na našem portalu su dostupni ti ishodi, a nadamo se da je, dok ovo čitate Srbija u polufinalu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa