8. decembar 2011.8. dec 2011.
U TOKU IZGRADNjA KOLEKTORA KROZ “ZORKU“

VELIKA ULAGANjA U OČUVANjE OKOLINE

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, prošlog utorka posetio radove na kolektoru koji će se protezati od šabačkog novog mosta do fabrike “Beli limovi“. Projekat vrednosti 200 miliona dinara u potpunosti finansiran iz republičkog budžeta, predstavlja preduslov za početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, za koje je iz fondova Evropske unije odobreno deset miliona evra.
Kako je naveo gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, reč je o projektu od ogromnog značaja kako za Republiku tako i za lokalnu zajednicu, jer će rešenje pitanja otpadnih voda i odlaganja komunalnog otpada Šabac stati u red retkih gradova koji su na adekvatan način ispunili sve uslove za očuvanje i zaštitu životne sredine.
- Ovo je izuzetno značajan projekat, kako po obimu posla tako i po količini uloženog novca. Sledeće godine počeće izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, za koje je EU odobrila bespovratnu sumu od deset miliona evra. Preduslov za to je završetak ovog kolektora, vrednosti od 200 miliona dinara izdvojenih od strane Republike. Početak izgradnje crpne pumpe, za koju je opet, iz republičkog budžeta izdvojeno 130 miliona dinara očekuje se krajem ove godine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa