21. jul 2022.21. jul 2022.
Pune ruke posla
DVD “GRUŠIĆ” USPEŠNO IZVRŠAVA ZADATKE

Pune ruke posla

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Grušić” tokom prethodnih dana imali su još nekoliko uspešno izvršenih zadatak. Požar na divljoj deponiji na obroncima šume u Metkoviću ugasili su sami, bez pomoći profesionalne vatrogasne jedinice.

Vatra je zahvatila i 20ak ari šume. Brzom intervencijom sprečili su širenje požara dublje u šumu i nastanak znatno veće materijalne štete, a zatim i u potpunosti ugasili vatru.
Sami su uspešno ugasili i požar koji je izbio u Desiću na njivi .

Požar većih razmera dogodio se u Rumskoj i tada je u pomoć pritekla i vatrogasno –spasilačka jedinica iz Šapca. Gorela je njiva velike površine.

Redovno gašenje i manje požare koje nesavesni građani izazivaju u Grušiću.

Značaja postojanja DVD-a u selima najbolje se vidi u ovakvim slučajevima. Jedinici iz Šapca bilo bi potrebno dosta više vremena da stignu do mesta požara, a do tada bi vatra zahvatili mnogo veću površinu i bilo bi potrebno više vremena za njeno gašenje. Za to vreme, ostalo bi znatno manje ljudstva i tehnike na raspolaganju u gradu, za slučaj da se nešto desi.

Grušić je za sada jedino selo u Pocerini koje ima svoj DVD. Ukoliko bi se na području Šapca formiralo još nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava bezbednost svih bi bila na znatno višem nivou. Sektor za vanredne situacije i Gradska uprava pomoći će svima koji budu želeli da oforme ovakvu jedinicu.

Požari na otvorenom ne mogu da izazovu veliku materijalnu štetu, nego se svake godine dogodi i da neko nastrada pokušavajući da ugasi vatru koju je zapalio, a koja se otela kontroli.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa