21. jul 2022.21. jul 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

REALIZOVAN PRVI DEO PROJEKTA STAZE PORED PUTA

Nesaglediva veličina Isidoore Sekulić

Povodom 145 godina od rođenja Isidore Sekulić, u porti Sabornog hrama Svetih apostola Petra i Pavla održan je dramski program pod nazivom Isidorini saputnici.

- Imam samo reči hvale za organizaciju programa. Umetnička grupa Damari potrudila se da na izuzetno zanimljiv način obradi ovu temu i svim prisutnim gledaocima ulepša ovo letnje veče. Ovo je prvi deo projekta pod nazivom ,,Staze pored puta” koji se sastoji od tri celine, čiji je pokrovitelj Grad Šabac, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

U narednom periodu umetnička grupa Damari organizovaće dramski program posvećen Jovanu Dučiću i program pod nazivom Znak krsta u spomen na blaženopočivšeg episkopa šabačkog Lavrentija.

- Isidora Sekulić je uspela da u pisanu reč pretoči svoje želje, zanose, snove, duboke potrese svoje duše i najdublje molitve svog srca. Imala je smelosti da se zagleda do najdubljeg sloja svog bića ne strahujući sa čim će se susresti, da na površinu iznese svoje slabosti i nesavršenosti i da ih prigrli, da se izmiri sa sobom i sve to pretoči u pisanu reč. U tome i jeste njena nesaglediva veličina, kaže autorka programa prof. Aleksandra Pavlović.

U programu učestvovali su članovi Umetničke grupe Damari: Minja i Lena Vujović, Ognjen i Nikola Đukić, Jovana Đekić i balerina Tara Cvetković.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa