21. jul 2022.21. jul 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

OPŠTINA VLADIMIRCI, SPEKTAKL ZA NEZABORAV

Gudijadi samo neba granica

Petrovdanski dani zahvaljujući složnom timu lokalne samouprave do utančine je organizovao programe od najmlađih do kulturno-umetničkih nastupa gde su gosti iz Busija i Starih Banovaca sve podigli na noge uz blistav nastup osnovca, harmonikaša Uroša Kovačevića, pa se u centru varošice razvilo i kolo. Sve je začinila Gudijada, odakle je potekao i rimovan poziv: „Hoćemo li u Vladimirce na Gudijadu, hoćemo“, dok su se na samoj gastronomskij manifestaciji svi složili da su bezgranični dometi ovog brenda opštine Vladimirci
Čak 97 ekipa prijavilo se za takmičenje u pečenju prasadi i spremanju kotlića ali je sam rezultat bio u drugom planu kako su govorili svi, pobedili su svi učesnici odreda. Uz iće i piće te trubače Gvozdena Rosića iz Guče stvarala se slika Vladimiraca koja se na tren činila nestvarnom a pretakala u kolo opojnih mirisa i pesme na svakom koraku. Kako je vođa trubača iz Guče rekao, gde je prasetine, kotlića, dobre rakije i dobrih ljudi, tu je Srbija, tu su Vladimirci. I eto rodio se brend, star tri godine ali kao napredno dete sa svim predispozicijama da izraste u instituciju:

Mi smo ponosni na urađeno, hvala odreda svima koji su pomogli na paradi dobrog raspoloženja


„ Mi smo ponosni na urađeno, hvala odreda svima koji su pomogli na paradi dobrog raspoloženja ne bude ama baš nijednog incidenta. Naravno spremni smo da čujemo svaki predlog, primedbu, i na taj način učinimo sve negujući brend koji će opet Vladimirce vinuti u red manifestacija od ugleda na širim prostorima“ prezadovoljan je predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić.

Sumirajući viđeno imali su svi prostor da se iskažu tokom sedmice petrovdanskih dana. Najmlađi u maskembalu, dečijoj radionici ali i na svečanoj bini tokom večeri pesme i lepe reči. Od PU „Suncokreti“ i folklorne sekcije biblioteke Diša Atić osnovnih škola „Jovan Cvijić“ i „Žika Popović“ do brilijantnog nastupa KUD „Ćirilo i Metodije“ iz Busija i KUD „Izvor“ iz Starih Banovaca. Salve aplauza zavredeo je mlađani osnovac harmonikaš Uroš Kovačević a pamtiće se i kolo koje se vilo centrom varošice. Svoj kutak je dobio i Mićo Jelić Grnović sebi svojstvenim stihovima o zavičaju a pesmom je plenio pažnju i Nemanja Stevanović. Sportska ogledanja protekla su u znaku ekipa Vladimiraca, Trbušca i Mrovske.


Sam dan imao je od početka do kraja bogastvo druženja a trubači su sve podigli na najviši nivo, po mnogima dostojan Guče, Šabačkog vašara... Bila je to skupljajući utiske posetilaca prava familija dobrog raspoloženja koja je sve delila između sebe. A u vašarskom mimohodu javio se značajan broj onih koji su najavili svoju ekipu za naredno okupljanje, već ispisujući pozivnicu za Gudijadu 2023. godine.



Foto: Glas Podrinja


Foto: Glas Podrinja


S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa