21. jul 2022.21. jul 2022.
Korak do titule – generacija 2008 (foto: VK Šabac fb)

Korak do titule – generacija 2008 (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: 2008. GODIŠTE

Borba za titulu

Sava i Vojvodina prvi favoriti, Zemun i Partizan traže iznenađenje. Borba za duplu krunu. Šabac najmlađi i rasterećen očekivanja
Do kraja prvenstvenih vaterpolo izazova za mlađe kategorije preostale su još završnice za 2008. i 2010. godište, gde šabački vaterpolo ima predstavnike i opravdano očekuje lepe vesti. Već čuveno 2008. godište je u potrazi za četvrtom uzastopnom titulom. Sada „Sava“ posle maksimalnog učinka u prethodnim rundama, odlazi u Beograd sa ciljem da osvoji novi pehar.

Preneli su maksimalna četiri boda, očekivano je da meč sa vršnjacima iz Vojvodine bude odlučujući za osvajanje prvog mesta, jer oba tima prenose isti broj bodova, imaju gotovo identičnu gol razliku, međutim preostali učesnici „vrebaju“ šansu iz senke. Zemun je pozat po dobroj školi vaterpola i svakako da ima tajnu želju da iznenadi Šapčane, dok na drugoj strani Partizan teži da kao domaćin iznenadi Vojvodinu, oba tima vide svoju šansu da se uključe u borbu za titulu.

Šabac ima dva tima u Beogradu, drugi je VK Šabac generacija 2009. koja je prošla sve faze iako uvek mlađa za godinu dana od svih rivala. Nije donela nijedan bod, ali je plasmanom napravila senzaciju i potpuno rasterećena stiže u prestonicu. Bez bodova je i Novi Beograd.

Kako propozicije nalažu samo mečeve protiv ekipa sa kojima niste igrali u polufinalu, Sava će u tri kola odmeriti snage sa: Zemunom, Šapcom i Vojvodinom, dok će Šabac protiv: Partizana, Save i Noovg Beograda.

Ukoliko osvoji titulu Sava će biti osvajač duple krune s obzirom da je početkom godine osvojila Kup.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa