21. jul 2022.21. jul 2022.
Zadovoljni pripremama na Zlatiboru (foto: Z. D.)

Zadovoljni pripremama na Zlatiboru (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRIPREME FK MAČVA

Deset dana do starta sezone

Završen boravak na Zlatibotru. Odigrane tri pripremne utakmice. Rezultat bio u drugom planu. Greške donele poraze, ali rad je bio dobar i igrači vredni. Zvezdara generalna proba. Taktički detalji do gostovanja Grafičara
Pripreme na Zlatiboru Mačva je privela kraju i početkom nedelje su se igrači i stručni štab vratili u Šabac gde ih očekuje još jedna pripremna utakmica pre početka sezone. Na planini su Šapčani kombinovali taktički rad i poboljšanje fizičke spreme. Odigrali su tri pripremne utakmice. Savladali su crnogorskog prvoligaša Jedinstvo iz Bijelog Polja 2:0, a poraženi su od još jednog člana Prve lige Crne Gore, pljevaljskog Rudara 2:1, odnosno podrinskog rivala Loznice 2:1.

Kako je istakao trener Ivan Kurtušić, rezultat nije primaran na pripremama, važniji je rad koji je bio dobar, ali i dva neuspeha u ovim duelima su dala važne smernice za dalje.

-Vrlo sam zadovoljan radom i ponašanjem momaka. Uveren sam da će se ovaj rad iskazati i u prvenstvu, a formu tempiramo za taj deo. Izgubili smo ne zbog slabe igre, mi smo bili ti koji smo kontrolisali igru, nego zbog individualnih grešaka pojedinaca. Cilj priprema jeste bio da pružimo svim igračima šansu i vidimo ko može da podnese teret dresa i grba Mačve. Neki su priliku iskoristili, pokazali da mogu, drugi nisu i moraće da čekaju drugu priliku. Sledi nam period taktičkog usavršavršavanja u Šapcu i finalna selekcija. Optimista sam i verujem da ćemo biti pravi u pravom trenutku – istakao je trener Ivan Kurtušić.

Rad u pripremnom periodu treba da bude „naplaćen“ u prvenstvu. Parametri fizičke spreme govore da će ekipa dočekati sezonu spremna.

-Izuzetan rad na Zlatiboru, naporan, ali su momci posvećeni bili na svakom treningu. Imali smo izvanredne uslove i smatram da smo iskoristili sve pozitivne okolnosti i da će se učinak videti već na startu sezone. Pripreme jesu u finišu, ali nisu završene i moramo punom snagom nastaviti i u Šapcu do Grafičara – dodaje kapiten Miloš Adamović..

Poslednji duel pred početak sezone Mačva će odigrati u subotu u Šapcu protiv OFK Zvezdare, člana Srpske lige, nekadašnjeg superligaša.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa