28. jul 2022.28. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Svečano otvoren kompleks otvorenih bazena

Za sport i rekreaciju Šapčana

„Otkad sam na funkciji gradonačelnika Šapca, završen je najlepši kapitalni projekat za naše građane finansiran sredstvima iz budžeta grada Uradili smo veliku i značajnu stvar, ne samo za naše vaterpoliste, već sve građane“, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić
-Kada sanjate velike snove, mnogo toga možete da uradite. Veoma sam ponosan na svoj grad i sugrađane, jer smo uspeli da dosanjamo snove o otvorenim šabačkim bazenima. Konačno, brojni Šapčani će u letnjim mesecima imati priliku da dane odmora ili slobodnog vremena provedu u svom gradu, bez potrebe da putuju na druge lokacije izvan Šapca. Kompleks otvorenih bazena bio je jedan od prioriteta naše gradske vlasti. Grad ove veličine, ali i grad vaterpolo šampiona, dugi niz godina osećao je potrebu za ovakvim kompleksom - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić u svom obraćanju na svečanom otvaranju kompleksa otvorenih bazena u Šapcu.

Foto: "Glas Podrinja"


Gradonačelnik je istakao da je ovo veliki poduhvat za sve, ali da je to samo jedan u nizu od planiranih. Napomenuo je da je investicija vredna 3,3 miliona evra finansirana iz budžeta grada bez zaduživanja.

- Otkad sam na funkciji gradonačelnika Šapca, završen je najlepši kapitalni projekat za naše građane finansiran sredstvima iz budžeta grada Uradili smo veliku i značajnu stvar, ne samo za naše vaterpoliste, već sve građane. VK “Šabac” ima trofejne generacije koje će moći ovde da treniraju i sugrađani da uživaju. Zahvalio bih se i konzorcijumu okupljenom oko šabačke kompanije “Set” koji je za pet i po meseci realizovala kompletan projekat. Brižljivo vodimo računa o budžetu grada uz uvažavanje potreba svojih sugrađana. Nadam se da će Šabac vrlo brzo imati povoda za slična okupljanja kada se bude obeležavao završetak nekog drugog značajnog infrastrukturnog projekta za grad. Pred nama je dosta zajedničkog rada, ali to je naša obaveza i dužnost kojom ispunjavamo obećanje da od Šapca napravimo grad budućnosti za sve njegove građane - dodao je Pajić i pozvao sve Šapčane da posete bazene u svom gradu.

Foto: "Glas Podrinja"


Sve instalacije su planirane i urađene kako bi olimpijski bazen mogao da bude u upotrebi i zimi. Neophodno je da se postavi balon i poveže toplom vezom sa zatvorenim bazenima, a kada to bude realizovano moći će da se koristi tokom čitave godine


Olimpijski, mali i bebi bazen ispunjavaju sve domaće i međunarodne standarde, kako za sportska nadmetanja, tako i za uživanje i rekreaciju. U planu je da olimpijski bazen bude pokriven balonom tokom zimskog perioda kako bi mogao da bude otvoren za posete.

Foto: "Glas Podrinja"


-Sve instalacije su planirane i urađene kako bi olimpijski bazen mogao da bude u upotrebi i zimi. Neophodno je da se postavi balon i poveže toplom vezom sa zatvorenim bazenima, a kada to bude realizovano moći će da se koristi tokom čitave godine. Ovo je svakako veliki dan kako za VK “Šabac” tako i za grad. Ljubitelji sporta i rekreacije, sportisti, sugrađani koji žele da se u vrelim letnjim danima osveže- rekao je predsednik VK “Šabac” Nenad Živanović.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa