28. jul 2022.28. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Utisci prvih posetilaca na početku kupališne sezone

Petnaestak minuta pre 10 sati, kada je u utorak i zvanično počela sezona kupanja na otvorenim bazenima u Šapcu, prvi posetioci već su pristizali nestrpljivi da potraže osveženje po još jednom vrelom danu.

Svoje ulaznice prvi su dobili drugovi Matija Bošković i Mihailo Savić. Letnji raspust do sada su provodili na zatvorenom bazenu, ali su otvoreni sa nestrpljenjem iščekivali.
-Odlično izgleda, dolazili smo redovno na zatvoreni, ali je otvoreni mnogo bolje rešenje za leto. Iskoristićemo svaki lep dan da se kupamo u olimpijskom bazenu. Budući da smo dobri plivači, tu ćemo najviše vremena provoditi- poručili su oni.

Prve ulaznice za Matiju i Mihaila, Foto: "Glas Podrinja"


Nakon njih, držeći za ruke unuke Nataliju i Anu, stigla je Slavica Perić, koja nije krila oduševljenje što je grad konačno dobio pravi prostor za letnje opuštanje na otvorenom.
-Radujem se što ćemo u Šapcu konačno imati gde da potražimo spas od letnjih vrućina. Bilo nam je potrebno, i nama odraslima, a i deci, koja takođe nisu imala gde da idu, da kvalitetno provedemo vreme. Dolazićemo svaki dan, sledeći put sa decom iz komšiluka, a kad stignu i drugi unučići, i njih ću rado dovoditi- istakla je Slavica.

Foto: "Glas Podrinja"


Gordana Jovanović, profesorka na Odseku za medicinske i poslovno- tehnološke studije Akademije strukovnih studija, koja je među prvima zaplivala u olimpijskom bazenu, smatra da će to biti pravo mesto za rekreaciju.
-Došla sam prvi dan da vidim kako sve izgleda. Drago mi je da smo dobili ovakav objekat u Šapcu, s obzirom na veličinu grada, mislim da je pun pogodak. Ovo je pravo mesto za letnje aktivnosti ljubitelja plivanja kao što sam ja. Imaju i bazeni za malu decu, tako da će biti za svakog ponešto- navela je Gordana.

Foto: "Glas Podrinja"


Cene ulaznica za decu od šest do 12 godina su 200, za odrasle 350, dok je porodična 800 dinara. Za mlađe od šest godina ulaz je besplatan


Olimpijski bazen je dimenzija 25x50 metara i dubine dva metra i namenjen je iskusnim plivačima, srednji 15x25 metara i dubine metar, dok je mali obima 12 metara i dubine 0,4 metara i isključivo za decu do sedam godina, a odraslima je dozvoljen ulaz samo kao njihovoj pratnji.

Foto: "Glas Podrinja"


-Na svim delovima bazena jasno su istaknuta pravila ponašanja, a neka od njih su da je zabranjeno trčanje, guranje u vodu i oko bazena, skakanje i potapanje. Nije dozvoljena ni upotreba rekvizita, staklene ambalaže, kao i unošenje hrane i pića. Tuširanje pre ulaska u vodu je obavezno, kao i korišćenje adekvatne opreme za kupanje- objasnila je spasilac Marija Maletić i dodala da o bezbednosti kupača brinu spasioci sa višegodišnjim iskustvom, po šestoro u dve smene.

Foto: "Glas Podrinja"


Posetiocima su na raspolaganju tuševi i kabine za presvlačenje, kao i ležaljke, stočići i suncobrani. Kvalitet vode proveravaće se na dnevnom nivou. Radno vreme je 10 do 19 sati. Cene ulaznica za decu od šest do 12 godina su 200, za odrasle 350, dok je porodična 800 dinara. Za mlađe od šest godina ulaz je besplatan. Treba napomenuti i da će za vreme trajanja kupališne sezone na otvorenim bazenima zatvoreni bazen za građanstvo raditi samo u jutarnjem terminu, radnim danima od 7 do 9 sati.

Foto: "Glas Podrinja"


Sugrađani koji su bili redovni posetioci Beograda potvrdili su da je bolje nego na „Tašu“, te da će odlaske do prestoničkog zameniti odlascima na otvoreni šabački bazen.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa