28. jul 2022.28. jul 2022.
Foto: N. Ž.

Foto: N. Ž.

Generacija 2008

Šampioni kao i uvek

Na dobre stvari svako se brzo navikne, a šabačka vaterpolo generacija 2008. navikla nas je samo na pobede i titule. Navikli su se i oni i nisu želeli to da promene ni ove godine. Ponovo su šampioni Srbije i ponovo su osvajači duple krune
Večeras je okončan finalni turnir u Beogradu i mladi Šapčani, sada pod imenom Sava, maksimalan učinak su sačuvali i na poslednjem koraku. Posle pobeda o kojima smo pisali, u poslednjem kolu pobeđen je Zemun 11:4 za dominantnu titulu.

Ovo je već čuvena generacija koja je od prvog takmičenja osvajala svako takmičenje gde je učestvovala, ovog proleća je postala i nezvanični šampion Evrope u Dubrovniku.
Predvodili su ih Nemanja Ličanin i Miroslav Mandić.

U Beogradu je nastupala i ekipa 2009. godišta koja iako mlađa od svih rivala od prvog turnira uspela da se plasira među šest najboljih.

Foto: N. Ž.


Šabac lider među mlađim kategorijama
Šabački vaterpolo je neprikosnoveni lider za mlađe kategorije u srpskom vaterpolu. Šabac ima pet generacija u vrhu. Generacija 2006. je vicešampionska, 2008. je osvajač duple krune, generacija 2009. je osvajač duple krune, generacija 2010. je osvajač Kupa i narednog vikenda nastupa na finalnom turniru Prvenstva Srbije, a generacija 2011. je šampion Srbije, dok će prvi Kup za ovaj uzrast biti tek na proleće 2023. godine.

Nijedan klub nije ni blizu ovakvog ostvarenja, a uz pomenute generacije treba naglasiti da 2007. nema već dugo nadmetanje, a Šabac je osvajao sve turnire za taj uzrast.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa