28. jul 2022.28. jul 2022.
Vreme za start, foto: Z. D.

Vreme za start, foto: Z. D.

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Filijala plus u Šapcu

Beograđani angažovali iskusna pojačanja. Cilj je plasman u sredini tabele. Mnogo problema za Mačvu prethodne sezone. Izazvali promenu trenera kod Šapčana. Zvezdara bila poslednja provera
Grafičar je samostalno pravno lice, ali je poznat i kao filijala Crvene Zvezde. Pre dve sezone su osvojili mesto u Super ligi, ali su od istog odustali. Naredne sezone su bili u vrhu, a prethodne, sa znatno podmlađenim timom uspeli su posle lošeg starta da se oporave i uz nekoliko iskusnih igrača dosegnu sredinu tabele. Prihvatili su taj recept i ovog leta su angažovali nekoliko vrlo iskusnih igrača internacionalnog iskustva uz nekolicinu mladih. Nekadašnji navalni igrači Crvene Zvezde, povremeni reprezentativci Srbije, odnosno Crne Gore, Andrija Kaluđerović i Filip Kasalica pojačali su Beograđane, uz Stojčeva iz Pančeva, odnosno Đurića iz Kolubare. Oni su zamenili Stajića, Burmaza i Toškovića, standardne prvotimce u prethodnoj sezoni. Uz pomenute klub je angažovao i nekoliko mladih iz Crvene Zvezde, kao i omladinskog reprezentativca Jamajke. Dobra škola je najveća snaga Beograđana, a u reprezentaciji do 19 godina, čak osmorica igrača je deo FK Grafičar.

Mačvu i Grafičar deklarativno spaja ista ambicija, a to je sezona afirmacije i gornjeg dela tabele, međutim mnogi Beograđane svrstavaju u grupu favorita za plasman i u Super ligu. Povratak Ristivojevića iz Loznice je davanje iskustva odbrani Mačve posle odlaska Tojčića u Javor, među novi defanzivcima je Vuk Marković, kao i internacionalac iz Hong Konga Enson Kvon. Problem efikasnosti pokušaće da reši Radunović, uz postojeće snage. Naredne sezone, uz Tojčića, neće biti Brane Markovića, izdanka škole Mavče koji je prešao u Voždovac, kao ni Ristanovića, prvotimca Foče.

-Kao i na svakim pripremama uvidite i dobre i loše stvari, zato one i jesu važne, jer se nametne razlika u kvalitetu igrača. Zadovoljan sam ratničkim duhom koji smo razvili i dobrom atmosferom u svlačionici. Dobro je što je prvi rival upravo tim koji mnogi vide u vrhu, ekipa i sa odličnim mladim igračima i prekaljenim iskusnim fudbalerima internacionalnog iskustva. Biće to prilika da pokažemo našu snagu i da vidimo gde smo u ovom trenutku – istakao je trener Mačve Ivan Kurtušić.
Mladi tim iz Beograda je savladao Mačvu 3:0 na svom terenu u onoj crnoj seriji Šapčana, dok je u dva meča u Šapcu Mačva slavila 2:1, odnosno remizirala 1:1. Najbolje upozorenje pred novu sezonu može biti pobeda Grafičara protiv Rudara iz Pljevalja 5:0, uz igrača manje čitavo poluvreme, tima koji je Mačvu savladao na Zlatiboru 2:1.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa