4. avgust 2022.4. avg 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

POSETA PREDSTAVNIKA EVROPSKE UNIJE ŠAPCU

Šabac na pravom putu ka EU

“Lično ne vidim neku posebnu razliku između gradova slične veličine u EU i Šapca i to je dobra stvar” kaže Nikolo Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji. “Tokom poslednjih 15 godina tridesetak projekata na teritoriji Šapca je urađeno uz podršku EU. Vrednost tih projekata je oko 40 miliona evra, a EU je tu učestvovala sa oko 24 miliona evra bespovratnih sredstava” navodi gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikolo Bertolini, posetio je u utorak Šabac i sastao se sa gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem. Razlog posete jesu projekti koji se u gradu realizuju uz podršku EU.

Bertolini je ovom prilikom obišao i lokaciju na Triangli, u ulici Bože Milanovića, gde je u toku izgradnja 23 stambene jedinice u okviru projekta “Podrška za samostalan život - Novi početak”. Takođe je posetio i Severozapadnu radnu zonu.

-Šabac je lokalna samouprava srednje veličine, ali je u poslednjih 15 godina prošao kroz veoma važne događaje i pokazao sposobnost da apsorbuje sredstva EU. Grad sprovodi mnoge važne projekte u svim oblastima koje EU može da podrži, sa mnogo dobrih rezulta i uspeha. Šabac može da bude primer drugim lokalnim samoupravama u Srbiji za to kako se realizuju projekti, a vidimo da će to biti i mnogo bolje u budućnosti. Ovo je grad koji brine o zaštiti živote sredine, zaštiti ugroženih grupa, mladima, civilnom društvu, pitanjima stanovanja. Šabac je na pravom putu ka EU. Lično ne vidim neku posebnu razliku između gradova slične veličine u EU i Šapca i to je dobra stvar. Ono što Šabac treba da uradi u budućnosti to je da poveća svoje kapacitete kako bi mogao da apsorbuje još više sredstava EU, rekao je Nikolo Bertolini.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog ove posete. Naveo je da su pored razgovora o projektima koji su već realizovani i onim koji su u toku, razgovarali i o budućoj saradnji EU i Šapca.

-Tokom poslednjih 15 godina tridesetak projekata na teritoriji Šapca je urađeno uz podršku EU. Vrednost tih projekata je oko 40 miliona evra, a EU je tu učestvovala sa oko 24 miliona evra bespovratnih sredstava. Oni su bili partneri grada u trenucima kada je to bilo neophodno, između ostalog i za vreme poplava i kovid pandemije i pokazali su veliku brigu za stanovnike Šapca. Takođe, podrška je došla i u mnogim drugim sferama, gde su infrastrukturno opremali grad, kao i u segmentima socijalne zaštite i drugim oblastima života bitnim za građane. Odnosimo se partnerski sa EU i to je velika dobit za Šabac. Nadam se da će i u narednom periodu EU imati sluha za grad, a mi ćemo se potruditi da kao lokalna samouprava svojim projektima i željama konkurišemo na pozive koji budu raspisani od EU i da probamo da dobijemo sredstva. Trenutno je u toku nekoliko projekata čija je vrednost oko milion evra i siguran sam da će veliki broj sugrađana imati benefite od toga, rekao je gradonačelnik Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa