15. decembar 2011.15. dec 2011.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

PONOVO NAJUSPEŠNIJI

Na konkursu pod nazivom „Uhvati pravi smer, kaži da nije fer!“, koji je za osnovne i srednje škole i fakultete u Srbiji raspisala Agencija za borbu protiv korupcije, u konkurenciji od preko 700 radova, Vladimir Miljković, učenik trećeg razreda, osvojio posebnu nagradu za plakat na zadatu temu. Svečano uručenje nagrada upriličeno prošlog četvrtka, 8. decembra, u Palati Srbije, nekadašnje Federacije, u Beogradu na skupu posvećenom 9. decembru - Međunarodnom danu borbe protiv korupcije
Škola za umetničke zanate i ovoga puta pokazala je da je pravi rasadnik mladih talenata čiji rad i trud biva nagrađen. Vladimir Miljković, učenik III2, obrazovnog profila firmopisac-kaligraf, na konkursu „Uhvati pravi smer, kaži da nije fer“, za svoj plakat dobio je Posebnu nagradu koja obuhvata i reklamni materijal. Na kalendaru za iduću godinu Agencije za borbu protiv korupcije na naslovnoj strani našao se upravo rad ovog talentovanog mladića.
Na ovom konkursu postojalo je više mogućnosti, a Vladimir Miljković uradio je kombinovani rad. Kako i sam kaže prvo je uradio slogan „Dok je korupcije nema evolucije“, a onda je shvatio da ako se malo više potrudi može da uradi i plakat sa istom idejom.
- Za divno čudo ideja se rodila odmah posle profesorovog obaveštenja o tom konkursu. Nisam puno razmišljao. Uradili smo to i poslali ““ rekao je Vladimir Miljković.
Ovo mu nije prva nagrada. Na prošlogodišnjem takmičenju pod nazivom „Smotra likovnih stvaralaca“, koje je jedino takvo takmičenje na republičkom nivou, osvojio je treće mesto za grafički rad. Tada je škola osvojila sva tri prva mesta. U slobodno vreme bavi se brejkdensom, ali već sada sebe vidi u svetu grafičkog dizajna.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa