4. avgust 2022.4. avg 2022.
Novi kamion smećar
OPŠTINA BOGATIĆ ZA ČISTIJU ŽIVOTNU OKOLINU

Novi kamion smećar

Divlje deponije smeća u opštini Bogatić nicale su kao gljive posle kiše. U poslednje vreme učinjeni su značajni pomaci u nastojanju da se ovom problemu stane na put.

Najnoviji primer dolazi iz JKP Bogatić, gde su nabavili novi kamion smećar, koji je stigao u okviru projekta Ministarstva za zaštitu životne sredine ambasade Švedske i opštine Bogatić i treba da značajno doprinese efikasnijem upravljanju otpadom i ostvarivanju cilja da područje opštine Bogatić u skorije vreme bude ekološka sredina. Ojačanjem voznog parka, jer je novi kamion treći po redu za pomenute namena, ova lokalna samouprava je znatno bliže ostvarenju cilja u pogledu očuvanja zdrave životne sredine, što je imperativ vremena.

Projekat na kome se sve više insistira, realizuje se u okviru IPA 2017. I njegova ukupna vrednost je oko 200.000 evra.

-Učešće lokalne samouprave je 25.000 evra i veoma smo zainteresovani za ostvarenje cilja da sačuvamo zdravu prirodnu okolinu, a samim tim i zdravlje ljudi. Nabavka i postavljanje specijalnih kontejnera za propisno odlaganje leševa uginulih životinja i uređenje „divljih“ deponija smeća su deo puta ka ostvarenju cilja, kaže zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović.

U okviru napora da se eliminišu „divlje“deponije smeća na prostoru opštine biće besplatno podeljeno 2.000 kanti za odlaganje papirnog, metalnog, plastičnog otpada koji treba novonabavljenim kamionom da bude redovno odvožen ( dva puta nedeljno ) na regionalnu deponiju smeća u Jarku.
U komunalnom preduzeću ističu da je u ovom trenutku odnošenje smeća regulisano ( obuhvaćeno ) organizovanim prikupljanjem u sedam sela, prema utvrđenom redosledu. Sigurno je nabavkom novog vozila za ovu namenu kapacitet znatno proširen, a generalni cilj je potpuno ukidanje deponija smeća, što u opštini očekuju u naredne tri godine.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa