4. avgust 2022.4. avg 2022.
„Hajdučko veče“ 2022
CRNA BARA

„Hajdučko veče“ 2022

Program ovogodišnje „Hajdučke večeri“ je kao i uvek bogat i raznovrstan. Planirani su različiti sadržaji za nedelju ( 07. avgust).

-Odvijaće se uz prizvuk starina i običaja koji su bili karakteristični za ovaj kraj u prošlim vremenima. Naravno, neće izostati dosta folklornih igara i pesama, a kao kruna svega biće takmičenje mladića za titulu mačvanskog harambaše. Drugi deo ove značajne godišnje manifestacije u opštini Bogatić je Mačvanska svadba, naravno uz sve običaje koji idu uz ovaj značajan događaj, kaže organizator manifestacije Darko Mašić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić.
U nedelju od osam časova na „Vasinom šibu“ u Crnoj Bari kraj Drine planirano je takmičenje u gađanju glinenih golubova.

Istog dana od 13 i 30 prvo je okupljanje svatova na hipodromu u Bogatiću, od 14 i 30 polazak fijakera i svatova, a u 15 časova dolazak u centar Bogatića i svadbeno kolo. Sat kasnije u Sovljaku nailazak na hajdučku busiju.

Od 16 časova su kvalifikacije za finalno takmičenje momaka za laskavu titulu „Harambaše“. ( „Vasin šib“- Crna Bara ).

Dolazak svatova po mladu u Etno parku Sovljak i svadbeno veselje je od 16 časova i 30 minuta, a sat kasnije krenuće u Crnu Baru.

Sajam etno hrane, pića i domaće radinosti je od 17 časova, isto na „Vasinom šibu“ u Crnoj Bari.
Svatovi će na svom putu, kod „Devine kafane“ u Crnoj Bari odigrati svadbeno kolo ( 18 časova). Dolazak u Crnu Baru na prostor Vasinog šiba gde je centralni deo manifestacije, planiran je za 18 časova i 30 minuta.

Takmičenje za titulu „Harambaše“2022. je od 19 časova na Vasinom šibu u Crnoj Bari.
U zabavnom delu programa od 21 čas je koncert folklornih grupa učesnika Bogat festa, a proglašenje Harambaše 2022. godine na „Vasinom šibu“ u Crnoj Bari.

Veselje će biti nastavljeno koncertom estradnih umetnika Biljane Jevtić, Ace Ilića i Jasne Đokić ( „Vasin šib“ Crna Bara).
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa