4. avgust 2022.4. avg 2022.
Juniori na ispitu
TEKVONDO: KADETI I JUNIORI

Juniori na ispitu

Bugarska Sofija je prestonica tekvondoa s kraja jula i početka avgusta 2022. godine. Nedavno su najbolji svetski kadeti odmerili snage, a od danas (četvrtak, 4. avgust) na tatamiju se bore najbolji juniori planete, među kojima su trojica Šapčana pod zastavom Srbije.

Borci Tekvondo kluba „Šabac“ Žarko Krajišnik i Uroš Belanović predstavljaće svoj klub i državu u Sofiji, kao i tekvondista ekipe „Viner čivi“ Nemanja Ilić. Sva trojica će u jakoj konkurenciji pokušati da se pokažu u što boljem svetlu.



Svetsko prvenstvo za kadete je nedavno okončano na istom mestu. Šabački sport je na njemu imao četiri predstavnika. Jana Lukić (TK Letnjikovac) startovala je pobedom protiv Rumunke Surdokan, ali je u drugom kolu poražena od Hrvatice Kozić.

Đorđe Paroški (TK Šabac) je savaldao u prvom kolu Devernaju, reprezentativca Hrvastke, potom Palestinca Alsvatija, da bi u duelu za četvrtfinale izgubio od Korejanca Parka. Njegov klupski drug Nikola Kljajić je startovao pobedom protiv Baroteva iz Uzbekistana, a zaustavio ga je Vang iz Kineskog Tajpeha. Mihailo Tadić, takođe iz ekipe Šapca, poražen je od Italijana Perija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa