4. avgust 2022.4. avg 2022.
Šampioni Srbije: VK Šabac 2010 (foto: VK Šabac)

Šampioni Srbije: VK Šabac 2010 (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: GENERACIJA 2010

Kruna fantastične sezone

Jedna od najuspešnijih sezona u istoriji šabačkog vaterpola. Titula uz maksimalan učinak. Sve generacije opravdale ili prevazišle očekivanja. Šabački vaterpolo najuspešniji među mlađim kategorijama
Čast Novom Beogradu, Radničkom, čast postignućima ovih klubova među seniorima prevashodno, međutim šabački vaterpolo je u zbiru svih takmičarski kategorija ove sezone bio najuspešniji. Sveukupnim učinkom ćemo se baviti detljnije u narednom broju, onom koji je upotpunjen još jednom neverovatnom špampionskom generacijom što ne zna za neuspehe. Kada su prethodne sezone vaterpolisti VK Šabac rođeni 2010. godine osvojili bronzu u debitantskom takmičenju, bio je to uspeh za sve, osim njih koji su tvrdili da kvalitetom ne zaostaju za najboljima, već da je presudna bila sreća. Koliko je to tačno pokazala je ova sezona.

Bili su neprogrešivi i maksimalni tokom regionalnog dela takmičenja, potom polufinalu i u finale preneli maksimalan učinak. Odmah je bilo jasno da će o tituli odlučivati derbi protiv Partizana, gde je rival imao prednost domaćeg terena. Završni turnir poveren je Sportskom centru „Banjica“. U derbiju je Šabac dominirao pobedivši Partizan Ostvarenu prednost je trebalo potvrditi u mečevima protiv vršnjaka iz Vojvodine i Zemuna, protivnika koji su, kao i Partizan poznati po izvanrednim školama sa dugom tradicijom. Nisu Šapčani imali problema ni u ovom mečevima. Pobedili su, te više nego zasluženo osvojili šampionski pehar, zlatne medalje i demonstrirali da su ipak bez premca u Srbiji, jer su početkom proleća osvojili i Kup Srbije. Predovdili su ih s klupe Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

Podsećamo da je generacija 2010, kao i 2008. tokom godine, uz sva domaća postignuća, osvojila međunarodni turnir u Dubrovniku, odnosno postala nezvanični šampion Evrope za ovaj uzrast, što dovoljno govori o potencijalu koji poseduju.

Titula uz maksimalan učinak (foto: VK Šabac)


Ove sezone je šabački vaterpolo dobio tri šampionske (2008, 2010, 2011) i jednu vicešampionsku generaciju (2006), a kako ove sezone nije bilo takmičenja za 2009. godište, Šabac je nosilac duple krune od prethodne sezone. Nema sumnje da bi i ove ponovili isti uspeh, jer su momci rođeni pomenute godine igrali u konkurenciji godinu dana starijeg godiššta i uspeli protiv godinu dana starijih da se plasiraju na finalni turnir. Druge ekipe nisu bile ni blizu tog rezultata.

Mlađe kategorije su završile sezonu u Srbiji. Slede takmičenja reprezentacija u mlađim kategorijama, potom start seniora, a ove generacije razmišljaju o jeseni i početku kup nadmetanja. Uspesima šabačkog vaterpola treba dodati treće mesto seniora VK Šabac u Srbiji, odnoso plasman Save, faktički drugog tima VK Šabac u Prvu A ligu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa