4. avgust 2022.4. avg 2022.
Srebro u Herceg Novom (foto: Vuk Ilić)

Srebro u Herceg Novom (foto: Vuk Ilić)

VATERPOLO: SRBIJA – 2006. GODIŠTE

Priprema za Svetsko

Kadetska reprzentacija Srbije u vaterpolu (generacija 2006) osvojila je drugo mesto na međunarodnom turniru u Herceg Novom, jednom od poslednjih pripremnih izazova pred Svetski šampionat u Grčkoj. Trio šabačkih vaterpolista ostvario je zapažen učinak u selekciji selektora Korolije koja je ostvarila tri pobede, jedan remi i poraz na nadmetanju organozovanom po ligaškom sistemu.

Srbija je počela remijem protiv Hrvastke 10:10, potom je poražena od Crne Gore 16:10, da bi u poslednja tri kola ostvarila tri pobede: Mađarska 13:12, Holandija 19:8 i Italija 12:8. Na kraju Crna Gora prva, dok su drugo i treće mesto podelili Hrvatska i Srbija.

Filip Novaković, kadetski reprezentativac i prvotimac Save upisao se u svakom meču među strelce i sa ukupno devet golova (po tri protiv Mađara i Holanđana) bio jedan od vodećih strelaca reprezentacije. Novak Lazić, njegov klupski kolega, pogađao je tri puta, dok se jednom u listu strelaca upisao i treći šabački vaterpolsita, takođe prvotimac novog člana Prve A lige, Petar Mićanović.

Vrhunac četa za ovu generaciju biće Svetsko prvenstvo u Grčkoj od 21. do 27. avgusta gde će Srbija startovati u grupi sa Nemačkom i Portugalom. Prvo mesto vodi među osam najboljih.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa