4. avgust 2022.4. avg 2022.
Pobeda u Kragujevcu: Srbija generacija 08 (foto: VSS)

Pobeda u Kragujevcu: Srbija generacija 08 (foto: VSS)

VATERPOLO: SRBIJA – GENERACIJA 2008

Zlato za ispunjeno leto

Šabački vaterpolo je dominantan u generaciji 2008. ne samo ove sezone, već prethodne tri godine koliko se oni i takmiče. Klupski uspesi su upotpunjeni reprezentativnim gde okosnicu tima čine vaterpolisti Šapca, a selektor je trener kako te generacije, tako i seniora, Nemanja Ličanin. Reprezentacija Srbije do 14 godina osvojila je prvo mesto uz maksimalan učinak na međunarodnom memorijalnom turniru posvećenom velikom treneru Nenadu Manojloviću, čiji domaćin je bio Kragujevac.

U grupnoj fazi Srbije je savladala: Lacio (Italija) 9:7, Radnički (Srbija) 27:1 i Leotar (BiH) 17:1, potom je u polufinalu nadigrala kasnijeg osvajača bronze Galatasaraj (Turska) 12:2 i u velikom finalu još jednom Lacio 7:5. Bronza je pripala turskoj ekipi koja je savladala reprezentaciju Nemačke 7:5. Nastupali su još slovački šampion Šamorin i valjevski Valis.

Uz selektora Ličanina, šabački vaterpolo su u Kragujevcu predstavljali: Mihailo Gošić, Dragoljub Mihailović, Luka Urošević, Strahinja Lukić, Strahinja Arsenović, Viktor Vasić, Filip Davidović, Andrej Mićić i Luka Vojinović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa