11. avgust 2022.11. avg 2022.
Internacionalni teatarski festival – INTEF

Glumci u zemlji čuda

Deset predstava u dve kategorije. Selektor Radoje Čupić. Gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije. Izbor predstava na onovu želje o predstavljanju mladih u najboljem svetlu
Internacionalni teatarski festiva – INTEF već tradicionalno obeležava avgust u Mesnoj zajednici Mišar, a ovog leta će se ljubiteljima pozorišne umetnosti, na mišarskoj sceni predstaviti ansambli iz četiri države. Od 15. do 21. avgusta nastupaju mladi glumci iz: Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i naravno Srbije.

Predstava u produkciji INTEF-a, „Nora - lutkina kuća”, po tekstu Henrika Ibzena, u režiji Teodore Siljanoske, premijerno će biti izvedena na otvaranju Festivala. Preostale predstave su podeljene na selekciju studenata glume i omladinsku selekciju.

„Ribarske svađe“ Karlo Goldoni - režija: Miloš Đorđević i Tadija Miletić (Fakultet savremenih umetnosti Beograd; „Lux in tenebris“ Breht, režija Đorđe Nešović (FDU Beograd); „Proslava“ Tomas Vinterberg, režija Boris Liješević (Akademija umetnosti Novi Sad); „Vreme za zabavu“ Harold Pinter, režija Boris Vasilevski (FDU Skoplje) i „Nina“ autorski projekat Nikoline Vujević čine studentsku selekciju.

U okviru omladinske posetioce očekuju: „Neispričane priče“, Čehov, režija Milan Pletel (Dramski studio Sonja Marinković“ Novi Sad); „Alisa u zemlji čudesa“ adaptacija Ivo Martinić, režija Lovro Krsnik (Umjetnička organizacija „Točka na i“ Zagreb); „Game“ tekst i režija Sead Đulić (Mostarski teatar mladih); „Misuri“ Predrag Jakšić, režija Rizeski (Teatar Levo, Beograd) i „Mamut“ Izabela Jakimova i Hristijan Krstevski, režija Aleksandar Jovanovski.

Selektor Festivala bio je dramski umetnik Radoje Čupić koji u najavi INTEF-a istakao da je presudni činilac bio način na koji bi mogao da predstavi mlade ljude u najboljem mogućem svetlu. Predviđeni su i prateći program, tematska izložba, gosti iz sveta književnosti, kao i program za najmlađe.

Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Šabac i TOŠ.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa